sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 ianuarie, 2020

Cel puţin 250 de francezi şi peste 100 de cetăţeni ai altor state membre ale UE vor fi repatriaţi în următoarele zile din Wuhan, China, oraşul de unde a izbucnit epidemia cu noul coronavirus, a anunţat marţi Comisia Europeană.

Ei vor fi aduși cu două avioane, ca urmare a activării, la cererea Franţei, a mecanismului de protecţie civilă al UE.


”În timp ce epidemia cu noul coronavirus se intensifică, Mecanismul de Protecţie Civilă al UE a fost activat în urma unei cereri de asistenţă din partea Franţei, pentru a oferi asistenţă consulară cetăţenilor UE în Wuhan”, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Au fost trimise la Wuhan două avioane pentru operaţiunea de evacuare, dar numai persoanele „sănătoase ori asimptomatice vor fi autorizate să călătorească”, conform comunicatului.

Până acum, au fost înregistrate peste 6.000 de cazuri în China și în lume, și au jurti 132 de persoane, scrie CNN.

Japonezii au început repatrierea cu cei care prezintă cel mai mare risc – vor intra în carantină la urcarea în avion

Japonia este prima țară care și-a evacuat cetățenii – primul zbor, cu 206 de persoane, a ajuns miercuri dimineața la Tokyo.


Pasagerii au fost băgați în carantină imediat după urcarea la bord, iar cei cu simptome de pneumonie au fost transportați după aterizare la un centru medical special, pentru tratament. Cei care nu manifestă încă niciun simptom și par sănătoși vor fi duși la spitale diferite, testați și monitorizați.

Alți aproximativ 450 de cetățeni japonezi așteaptă următoarele avioane pentru a ieși din blocada instituită la Wuhan, unde oamenii au fost sfătuiți să nu iasă din casă, nimeni nu lucrează, toate magazinele sunt închise, iar spitalele nu mai fac față solicitărilor.

Spre deosebire de soluția UE, la japonezi au avut prioritate cei cu risc mare de a fi infectați, chiar dacă nu manifestă simptome – cei care au locuit aproape de piața de fructe de mare din Wuhan, de unde ar fi fost propagat noul coronavirus, și cei din zonele foarte populate.

Americanii au evacuat personalul diplomatic și familiile acestora

Americanii și-au repatriat și ei primul lot, 210 cetățeni, în mare parte diplomați și familiile lor. Au rămas în Wuhan numeroase alte persoane, sperând să fie evacuați la o dată ulterioară.

După aterizarea în SUA, pasagerii vor fi plasați izolat pe o perioadă între trei zile și două săptămâni, a declarat mai devreme un oficial din California pentru CNN. Recomandarea medicilor este carantină de două săptămâni pentru persoanele expuse la virus.

Austria își va plasa repatriații într-o fostă tabără pentru imigranți din Insula Crăciunului

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Mai pregătesc astfel de zboruri speciale Coreea de Sud și Noua Zeelandă, iar guvernanții au luat o decizie de repatriere ce a stârnit furia cetățenilor. Persoanele evacuate din Wuhan vor fi plasate în carantină pe Insula Crăciunului, într-o fostă tabără de detenție pentru imigranți.

În provincia Hubei, unde se află orașul Wuhan, locuiesc aproximativ 600 de australieni.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: