fbpx Modifica setari cookieuri

La obiect

Profitorii crizei: presiuni de creștere a prețului la energie, în ciuda scăderii prețului în piață

În timp ce prețurile la energie își continuă trendul de scădere semnificativă, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a modificat de trei ori… Mai mult

31.03.2020

Chestiunea

Cu ce cheltuieli de sănătate a intrat România, cu viteză, în criza Covid-19. Țara e pe primul loc în UE la mortalitatea din cauze tratabile

Diagnosticul sec pus în „State of Health in the EU”, România – Profilul Sănătății, apărut în noiembrie 2019 plasează țara noastră pe ultimul loc în… Mai mult

31.03.2020

La obiect

Cartofii şi legumele – marile probleme ale pieței românești: Producția vegetală pe 2019 – în scădere.

Producţia vegetală anunţată pentru anul 2019 a scăzut cu peste două milioane de tone şi a ajuns la circa 29,5 milioane tone. Cinci șesimi din… Mai mult

31.03.2020

La obiect

19 parlamentari reiau asaltul eșuat al lui Darius Vîlcov asupra furnizorilor de combustibili în agricultură, în favoarea marilor distribuitori

Un grup de 19 parlamentari încearcă modificarea Codul fiscal pentru a scoate din piata comerciantii engross de produse accizate (combustibili) care nu au depozite proprii.… Mai mult

30.03.2020

Covid-19 în Europa: Italia – număr dublu de decese față de China, Spania a transformat un patinoar în morgă, Germania preia pacienți din Italia, UK face apel la cadrele medicale pensionate

de Mariana Bechir , 25.3.2020

Numărul persoanelor confirmate ca purtătoare ale noului coronavirus a depășit marți seara, la nivel global, plafonul de 400.000 de cazuri, iar totalul deceselor a urcat la peste 18.500. Aproape 108.000 de persoane s-au vindecat, de la izbucnirea pandemiei.

Sistemele sanitare sunt copleșite în mai multe țări, se improvizează spitale și morgi, restricțiile devin tot mai dure, pe măsură ce propagarea SARS-Cov-2 accelerează, așa cum avertiza Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

(CLICK PE IMAGINE PENTRU MĂRIRE EI)

Italia rămâne cea mai afectată țară din lume, cu 6.820 de decese și o creștere cu 743 a confirmărilor în ultimele 24 de ore, ceea ce infirmă tendinţa scăderii de la o zi la alta, care păre să se contureze.

Numărul morților este mai mare decât dublul celor din China, care a totalizat 3.160 de decese la 81.591 infectați confirmați.

Evoluția pandemiei a determinat guvernul de la Roma să majoreze marți amenzile pentru nerespectarea izolării la domiciliu. Noul decret instituie amenzi cuprinse între 400 şi 3.000 de euro, comparativ cu 206 euro, până acum. Pedeapsa cu închisoarea rămâne la maxim trei luni.

Franța – industria a coborât la 25% din capacitate

Industria Franței funcționează la doar 25% din capacitate, cu unele sectoare prăbușite la doar 20 – 15%, precum industria auto, sau chiat în totalitate, precum hotelurile, cinemaurile etc, a anunțat marți ministrul Finanțelor, Bruno Le Maire.

În istoria recentă nu există nicio altă situație similară celei generate de pandemia cu Covid-19, a explicat ministrul.

Franţa a înregistrat 1.100 de morţi în spitale de la declanşarea epidemiei de Covid-19, iar 2.516 pacienţi se aflau marţi seara la terapie intensivă.

Regiunea Aisne, din nordul Franței, a interzis comercializarea alcoolului, din cauza înmulțirii cazurilor de violență domestică, după impunerea măsurilor restrictive, scrie CNN.

Spania – un patinoar transformat în morgă

Autoritățile spaniole au anunțat marți transformarea unui patinoar în morgă improvizată, din cauza evoluției deceselor provocate de SARS-CoV-2.

Spania, cu 2.800 de decese și 40.000 de cazuri confirmate, este a treia țară grav lovită de noul coronavirus, la nivel global, după Italia și China, din punct de vedere al numărului de morți.

Infectările confirmate în rândul personalului medical reprezintă 14% din totalul îmbolnăvirilor diagnosticate.

Cadrele medicale acuză guvernanții că nu asigură echipamentele necesare și că au fost trimiși în prima linie aproape fără niciun fel de protecție.

Militarii spanioli au găsit în ultimele zile bătrâni abandonaţi, unii morţi în paturi, în azilurile afectate de coronavirus din Spania, a anunţat luni Ministerul apărării de la Madrid.

Armata a intervenit în azilurile de bătrâni după ce s-au semnalat zeci de decese în mai multe astfel de instituţii, în special la Madrid şi în provincia Castilla – La Mancha din centrul Spaniei.

Marea Britanie – spital de campanie în Londra, medicii pensionați revin la muncă

LOS ANGELES, CALIFORNIA – MARCH 23: The shuttered Hayworth Theatre displays the message ‘Social Distancing We’re In This Together…Apart’ on the marquee, as the coronavirus pandemic continues, on March 23, 2020 in Los Angeles, California. Governor Gavin Newsom issued a ‘stay at home’ order for California’s 40 million residents in order to slow the spread of COVID-19. (Photo by Mario Tama/Getty Images)

Autorităţile britanice au anunţat marţi că vor institui săptămâna viitoare un spital de campanie temporar cu 4.000 de paturi într-un centru de conferinţe din estul Londrei, pentru a face faţă numărului în creştere de cazuri de infectare cu noul coronavirus, scrie The Guardian.

De asemenea, aproape 12.000 de cadre medicale retrase din sistemul public de sănătate (NHS) au răspuns apelului lansat de guvernanți și revin la muncă, pentru a ajuta la combaterea coronavirusului. Este vorba despre 2.660 de medici, 2.500 de farmaciști și 6.147 de asistenți medicali.

Aproximativ 2.500 de studenți la medicină aflați în ultimul an și 18.700 de asistenți medicali aflați în ultimul an de studiu vor fi distribuiți săptămâna viitoare în “prima linie a frontului”, au anunțat autoritățile sanitare britanice.

Se caută, totodată, 250.000 de voluntari pentru a ajuta NHS şi persoanele vulnerabile afectate de criza coronavirusului.

“Căutăm un sfert de milion de voluntari, oameni cu o stare de sănătate bună, pentru a ajuta NHS, pentru cumpărături, pentru livrarea de medicamente şi pentru susţinerea celor aflaţi în izolare pentru a-şi proteja sănătatea”, a afirmat oficialul britanic.

Londra a raportat marţi 87 de noi decese provocate de COVID-19, numărul total al deceselor ajungând la 422 din peste 8.000 de cazuri de infectare cu coronavirus confirmate pe teritoriul ţării.

Solidaritate – Germania va prelua pacienți italieni ce nu pot fi tratați la ei în țară

Cel puțin șase italieni grav bolnavi cu Covid-19 vor fi preluați cu un avion și aduși în spitale din Dresda și Leipzig, pentru a beneficia de tratament și de ventilatoare, scrie The Local.de.

La anunțarea acestui gest important de solidaritate, Michael Kretschmer, premierul landului Saxonia, a făcut referire la decizia foarte dificilă, din punct de vedere etic, pe care italienii au fost nevoiți să o ia.

“Guvernul italian ne-a întrebat dacă putem lua câțiva pacienți de care nu se pot ocupa în Italia,” a declarat Kretschmer luni.

Un avion militar italian  a aterizat marți dimineața la Leipzig, cu bolnavi din Lombardia, regiunea cea mai grav lovită de pandemie.

Italia se confruntă cu o lipsă gravă de echipamente și personal, cel puțin 23 de doctori decedând după ce au fost infectați cu noul coronavirus.

În ultima săptămână, mai mulți medici din Italia au declarat că sunt siliți să renunțe la tratarea persoanelor cu șanse mici de supraviețuire, pentru a se putea ocupa de cei care nu se află în stare critică.

Austria vrea testarea în masă și mobilizează rezerviștii

Austria va începe să folosească mai multe teste rapide pentru a putea examina sute de mii de persoane cât mai repede posibil, a anunţat marţi cancelarul Sebastian Kurz.

Până acum, Austria, ţară cu o populaţie de 8,8 milioane de locuitori, a testat circa 24.000 de persoane, având confirmate aproape 4.500 de cazuri.

De asemenea, Viena a hotărât mobilizarea rezerviștilor, fiind prima dată când adoptă o asemenea măsură după Al Doilea Război Mondial.

Rezerviştii vor ajuta la furnizarea alimentelor şi la operaţiunile poliţiei şi vor asigura sprijin medical, a anunţat luni ministrul apărării austriac, Klaudia Tanner.

În Austria, serviciul militar este încă obligatoriu. După împlinirea vârstei de 18 ani, bărbaţii trebuie să efectueze şase luni de serviciu militar sau nouă luni de serviciu civil.

Mergeți în homepage ›

Publicat la data de 25.3.2020

Lăsați un comentariu


Stiri

Firmele îşi vor putea achita online taxele către bugetul de stat pe ghiseul.ro

Adrian N Ionescu

Sistemul Naţional Electronic de Plată  (SNEP), operabil de pe ghiseul.ro, va  fi  extins pentru a se introduce posibilitatea de plată a obligaţiilor datorate bugetului general… Mai mult

Stiri

Ordonanța militară 8: Se interzic exporturile de cereale și tranzacțiile cu actiunile companiilor energetice

Adrian N Ionescu

Ordonanța militară nr. 8 adoptată joi seara prevede ca, pe perioada stării de urgență, să se suspende vânzarea/cumpărarea de pachete majoritare de acțiuni ale companiilor… Mai mult

Stiri

Ministrul Finanţelor: Schema de ajutor pentru IMM-uri ar trebui să devină operaţională de săptămâna viitoare

Vladimir Ionescu

Schema de ajutor pentru IMM-uri ar trebui să devină operaţională de săptămâna viitoare, băncile având timp până luni să se înscrie, a declarat ministrul Finanţelor,… Mai mult

Stiri

Violeta Alexandru: 56.000 de companii au solicitat şomaj tehnic pentru angajaţi

Vladimir Ionescu

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că, până în prezent, 56.170 de companii au solicitat şomaj tehnic pentru 459.000 de angajaţi, la care se adaugă… Mai mult

Stiri

Înmatriculările auto au scăzut cu peste 32% în luna martie – marile scăderi din Europa

Adrian N Ionescu

În România s-au înmatriculat 6.654 autoturisme noi, în martie, cu 32,2% mai puţine decât în aceeaşi lună a anului 2019, şi cu 21,9% mai puţine… Mai mult

Stiri

Șomaj tehnic în sectorul bugetar: Principiul este analizat în ședința de Guvern

Vladimir Ionescu

Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut joi Guvernului să analizeze proiectul de ordonanţă de urgenţă care prevede că bugetarii vor lucra, pe rând, câte o jumătate… Mai mult

Stiri

Ludovic Orban: Sunt hotărât inclusiv să interzicem exporturile de grâu şi, dacă va fi necesar, să facem rechiziţii în agricultură

Razvan Diaconu

Premierul Ludovic Orban, a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că ar putea interzice exporturile de grâu, până la următoarea recoltă, ”pentru a asigura… Mai mult