duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 aprilie, 2016

corneliu birtok baneasaInventatorul Corneliu Birtok Băneasă va prezenta la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva de anul anul acesta un dispozitiv de reducere, în perioada de vară, a consumului de carburant al autovehiculelor și a noxelor emise de acestea.

Dispozitivul, numit deflector termic, reduce temperatura aerului pe galeria de admisie la motor, optimizând funcționarea acestuia și reducând consumul cu circa 7%.

În paralel, a explicat pentru Agerpres, Corneliu Birtok Băneasă, sunt diminuate semnificativ noxele emise de autovehiculele ce au atașate dispozitivul.


“Pe timpul verii, mașina merge lejer dimineața, însă după amiaza, dacă suntem în trafic și asfaltul este încins, simțim o pierdere de putere la motor. Prin urmare, trebuie să apăsăm mai tare pe accelerație ca să rulăm așa cum o făceam în timpul dimineții. Folosirea deflectorului termic permite eliminarea acestui inconvenient și duce, implicit, la reducerea consumului de carburant”, a declarat Corneliu Birtok Băneasă.

Dispozitivul va fi prezentat la Salonul Internațional de Invenții care are loc la Geneva în perioada 13-17 aprilie, unde este posibil să câștige o nouă medalie.

Corneliu Birtok Băneasă a obținut până acum 26 de medalii de aur la competiții din țară și internaționale și 22 de premii speciale, pentru invențiile sale, majoritatea din domeniul auto, multe dintre ele aplicate deja.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De altfel, deflectorul termic este testat încă din anul 2010, când a fostinstalat pentru prima dată pe autoturisme și pe autobuzele unei companii de transport local din Alba Iulia.


Anul trecut a obţinut, tot la Geneva, medalia de aur pentru dispozitivul cu ajutorul căruia pot fi alimentate selectiv autoturismele, cu lichid de parbriz. Cele mai de succes inovaţii ale acestuia au fost prototipurile de filtre auto cu ajutorul cărora maşinile îşi reduc consumul de combustibil, iar randamentul motorului creşte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: