cursdeguvernare

vineri

25 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Coreea de Sud e gata să trimită armament letal și ofițeri care să ajute Kiev dacă militari nord-coreeni apar în Ucraina

22 octombrie, 2024

Coreea de Sud va reconsidera interdicția de a furniza arme letale Ucrainei, a declarat joi un oficial prezidențial, după ce liderii Coreei de Nord și Rusiei au semnat un pact prin care se angajează la apărare reciprocă în caz de război.

Consilierul sud-coreean pentru securitate națională, Chang Ho-jin, a făcut aceste remarci într-un briefing de presă și a spus, potrivit Reuters, că Seul va răspunde hotărât împreună cu comunitatea internațională la orice act care îi amenință securitatea.

Coreea de Sud a oferit ajutor neletal Ucrainei, inclusiv echipamente de deminare, dar până acum a rezistat solicitărilor Kievului de a trimite arme.

Coreea de Sud ar putea trimite ofițeri în Ucraina pentru a ajuta Kiev să înțeleagă tacticile nord-coreene


În plus, serviciul de informații al țării a susținut vineri că Coreea de Nord, condusă de Kim Jong Un, a decis să trimită 12.000 de soldați din forțele speciale pentru a sprijini Rusia, 1.500 dintre aceștia aflându-se deja în Orientul Îndepărtat rus.

Potrivit unui oficial sud-coreean, guvernul și armata Coreei de Sud „revizuiesc un plan pentru a trimite un număr adecvat de personal, inclusiv ofițeri de informații și experți în tactici inamice”, în Ucraina.

Personalul sud-coreean din Ucraina ar interoga sau ar oferi servicii de interpretare în cazul în care soldații nord-coreeni ar fi capturați de forțele ucrainene. De asemenea, ofițerii sud-coreeni ar urma să furnizeze Kievului informații despre tacticile militare, doctrina și operațiunile Nordului.

Rusia și Coreea de Nord au reînviat un acord din perioada Răsboiului Rece

Într-o declarație oficială publicată joi, Seul a condamnat parteneriatul strategic semnat de liderii Coreei de Nord și Rusiei în această săptămână, declarând că încalcă sancțiunile Națiunilor Unite.


„Guvernul subliniază clar că orice cooperare care ajută direct sau indirect Coreea de Nord să-și sporească puterea militară este o încălcare a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU și este supusă monitorizării și sancțiunilor comunității internaționale”, a spus biroul prezidențial într-un comunicat, adăugând că o astfel de încălcare ar înrăutăți relațiile Seulului cu Moscova.

Coreea de Nord și Rusia au reînviat un acord încheiat în perioada Războiului Rece, liderii lor întâlnindu-se la Phenian în această săptămână și convenind să își ofere asistență militară reciprocă dacă vor fi atacați vreodată.

(Citește și: ”NATO și UE se prefac că nu văd ”elefantul din cameră”: trupe nord-coreene pe frontul din Ucraina”)

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: