10 ianuarie, 2017

spitalul arsiMinistrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat marți că a dispus efectuarea unui control la Spitalul de Arși din Capitală pentru a se verifica acuzațiile de pe site-ul tolo.ro potrivit cărora renovarea clădiriis-a făcut fără ca înainte încăperile să fie decontaminate de bacteriile periculoase adăpostite.

„În urma apariției în spațiul public a informațiilor cu privire la Spitalul de Arși, în cursul zilei de ieri, împreună cu Inspecția Sanitară de Stat, am semnat un ordin prin care am trimis o echipă formată din specialiști de la Inspecția Sanitară de Stat, ai Direcției de Sănătate Publică, inspectori și specialiști de la Institutul Național de Sănătate Publică, mai precis epidemiologi, care să verifice procedurile, starea de fapt și să dispună măsuri”, a declarat marți ministrul Sănătății, la Digi 24.

Echipa trimisă va lua probe pentru a verifica eventualele focare de intenție:


„Practic, ei (membrii echipei de control — n.r.) caută dacă au fost respectate procedurile cu privire la demararea renovării, dacă la momentul de față există probleme, dacă există focare de infecție care pot fi puse în evidență prin analize, dacă s-au făcut analize la momentul demarării procesului de reabilitare. Deci, tema de control și-o stabilesc singuri, nu este stabilită de Ministerul Sănătății”, a explicat Florian Bodog.

Primăria Sectorului 2 a demarat renovarea celor cine camere ale secției ATI și a unei băi, în vara lui 2016, pentru suma de 250.000 de euro.,după numeroasele scandaluri privind condițiile în care sunt tratați arșii.

Tolo.ro susține însă că acțiunea a fost superficială și s-a dat tot jos de pe pereți până la cărămidă, însă nu a fost tratată special cărămida, așa cum prevăd procedurile pentru astfel de unități pentru a elimina riscul infecțiilor nosocomiale (intraspitalicești).

Ca dovadă, tolo.ro a publicat mai multe buletine de analiză care atestă existența în continuare, în pereții încăperilor respective și chiar în apă a unor germeni foarte periculoși pentru pacienți:

  • În cărămida –  Proteus mirabilis și Acinetobacter haemolyticus.
  • În cărămida de la ATI – Ochrobactrum anthropi, Proteus mirabilis și Sphingomonas paucimobilis.
  • În instalația de apă – Klebsiella pneumoniae.

Toate bacteriile de mai sus au fost descoperite în organismul unora dintre arșii din incendiul de la Colectiv și ar fi fost chiar cauza deceselor.

Renovarea spitalului se apropie de final, stadiul lucrăriilor fiind îndeplinite în proporție de 95%, iar în pofida modului superficial în care s-a realizat decontaminarea, suma inițială de 250.000 de euro a crescut la peste 1 milion de euro, mai spune tolo.ro.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: