marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 iulie, 2017

UPDATE 19,20: Președintele PSD Liviu Dragnea a reacționat joi seară printr-un comunicat în care susține că nu are nicio implicare în descinderea ANAF. El a cerut Finanțelor și Fiscului să vină cu explicații publice – potrivit comunicatului pe care-l publicăm la finalul textului.

***
Informația de bază:

Rise Project a anunțat joi, pe pagina de Facebook, că sunt ”vizitați la redacție” de inspecția Antifraudă de la ANAF, pentru un control inopinat.


Coincidență, acțiunea Fiscului vine în ziua în care Rise Project a anunțat publicarea unei noi anchete care îl are în centru pe președintele PSD, Liviu Dragnea.

Ultimul episod al anchetelor care îl vizează pe liderul PSD a fost publicat pe data de 3 iulie,  când jurnaliștii Rise Project au documentat ”intrările și ieșirile din Brazilia ale lui Liviu Dragnea & Co.” (AICI- LINK)

Între alții, a scris Rise Project, președintele PSD a fost acompaniat în periplurile sale sud-americane de reprezentanți la vedere ai companiei Tel Drum, de patronul sinucigaș al Regiotrans dar și de proaspăt angajata secretară de la minister.

Acest episod a generat și singura reacție a președintelui PSD la seria de anchete publicate de Rise Project (AICI-LINKAICI-LINK, AICI-LINK) care îl vizează pe Liviu Dragnea și pe apropiați ai acestuia (AICI-LINK), Dragnea trimițând un SMS în care amenință Rise Project cu darea în judecată.


Președinte ANAF este Bogdan Stan, numit în fruntea instituției de premierul Sorin Grindeanu, la insistențele lui Liviu Dragnea.

Bogdan Stan a fost convocat miercuri la Palatul Victoria de către vicepremierul Marcel Ciolacu. Joi Liviu Dragnea a anunțat că nu va fi schimbat.

Liviu Dragnea: Nu am nicio implicare

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a reacționat joi seară într-un comunicat de presă. El și-a manifestat public ”indignarea” față de acțiunea ANAF, câteva ore după publicarea informației PSD. În comunicat se  afirmă:

”Am aflat din presa ca inspectori ai ANAF au descins in redactia Rise Project. Intrucat, de ceva vreme, Rise Project publica subiecte legate de persoana mea, vreau sa fac urmatoarele declaratii:

1. Nu am nici o implicare in prezenta unor inspectori ANAF in redactia Rise Project.

2. Sunt indignat de ceea ce se intampla.

3. Am sentimentul ca se incearca compromiterea mea.

4. Faptul ca o institutie de presa scrie despre un om politic nu trebuie sa aiba nici o legatura cu implicarea institutiilor statului in viata acelei institutii de presa.

5. Acest tip de comportament a existat in timpul unui regim prezidential de trista amintire, cand institutii de presa ostile acestuia erau tinta institutiilor de forta.

6. Cer ca ministrul de Finante si seful ANAF sa dea explicatii imediat privind prezenta inspectorilor ANAF in redactia Rise Project.

7. Vreau ca aceste explicatii sa fie publice.”

Schimb de sms-uri între Liviu Dragnea și unul dintre jurnaliștii Rise Project
Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: