Contribuabilii, sfătuiți să achite impozite și taxe prin ghiseul.ro. Proceduri exclusiv online pentru SEAP și autorizații de transport - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Contribuabilii, sfătuiți să achite impozite și taxe prin ghiseul.ro. Proceduri exclusiv online pentru SEAP și autorizații de transport

11 martie, 2020

Sabin Sărmaș, președintele ADR

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a anunțat miercuri  că procedura de primire și eliberare a autorizațiilor pentru transportul internațional de marfă se va efectua doar prin sistem de curierat.

ADR a comunicat măsurile adoptate în scopul prevenirii propagării infecției cu Coronavirus (COVID-19), în conformitate cu indicațiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Potrivit informării:

Începând cu data de 13 martie 2020, procedura de primire și eliberare a autorizațiilor pentru transportul internațional de marfă se va efectua doar prin sistem de curierat. Recomandăm operatorilor de transport ca pentru primirea autorizațiilor necesare efectuării transporturilor să acceseze portalul SAET și să selecteze ca mod de preluare “curier”, apoi să plaseze comanda pentru preluarea plicurilor la firma de curierat preferată.


Comanda va avea ca expeditor ADR, iar destinatarul va fi persoana juridică (denumirea firmei pentru care se preiau autorizațiile). Pentru returnarea autorizatiilor, operatorii pot opta pentru trimiterea acestora la sediul ADR prin firmă de curierat, sau prin Poșta Română.

Precizăm că procedura de alocare a autorizației prin curier nu se modifică. Autorizațiile se alocă iar plicurile se pregătesc după ce operatorul de transport a transmis dovada plății prin email la adresa: autorizatii@e-licitatie.ro, SAET reținând temporar în custodie ștampila dreptunghiulară folosită la personalizarea autorizațiilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Începând cu data de 13 martie 2020, pentru utilizatorii SEAP, solicitările de orice natură se vor soluționa numai online, astfel:

Pentru achitarea taxelor/impozitelor, ADR îi invită pe cetățeni să acceseze cu încredere site-ul ghiseul.ro. Reamintim că se aplică o reducere de 10% persoanelor care se achită de aceste plăți până la sfârșitul lunii martie.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr