miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 martie, 2020

Sabin Sărmaș, președintele ADR

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a anunțat miercuri  că procedura de primire și eliberare a autorizațiilor pentru transportul internațional de marfă se va efectua doar prin sistem de curierat.

ADR a comunicat măsurile adoptate în scopul prevenirii propagării infecției cu Coronavirus (COVID-19), în conformitate cu indicațiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Potrivit informării:

Începând cu data de 13 martie 2020, procedura de primire și eliberare a autorizațiilor pentru transportul internațional de marfă se va efectua doar prin sistem de curierat. Recomandăm operatorilor de transport ca pentru primirea autorizațiilor necesare efectuării transporturilor să acceseze portalul SAET și să selecteze ca mod de preluare “curier”, apoi să plaseze comanda pentru preluarea plicurilor la firma de curierat preferată.


Comanda va avea ca expeditor ADR, iar destinatarul va fi persoana juridică (denumirea firmei pentru care se preiau autorizațiile). Pentru returnarea autorizatiilor, operatorii pot opta pentru trimiterea acestora la sediul ADR prin firmă de curierat, sau prin Poșta Română.

Precizăm că procedura de alocare a autorizației prin curier nu se modifică. Autorizațiile se alocă iar plicurile se pregătesc după ce operatorul de transport a transmis dovada plății prin email la adresa: autorizatii@e-licitatie.ro, SAET reținând temporar în custodie ștampila dreptunghiulară folosită la personalizarea autorizațiilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Începând cu data de 13 martie 2020, pentru utilizatorii SEAP, solicitările de orice natură se vor soluționa numai online, astfel:

  • Cererile de înregistrare, reînnoire, recuperare a certificatului digital sau diverse adrese se vor transmite prin intermediul emailului contact.companii@e-licitatie.ro, contact.autoritati@e-licitatie.ro sau prin intermediul solicitărilor de sistem disponibile după autentificare în secțiunea Solicitări către SEAP.
  • Pentru achiziționarea serviciilor precum poziții de catalog, participări preplătite, notificări la evenimentele procedurii, notificări pe criterii de interes, servicii web, plata se va realiza prin virament bancar sau prin SEAP – plată securizată cu cardul bancar – în secțiunea disponibilă după logarea în sistem.
  • Plata recuperării certificatului digital se va realiza doar prin virament bancar.
  • Pentru cei care aleg ca modalitate de plată viramentul bancar, dovada plății împreună cu cererile de atribuire a serviciilor preplătite se vor transmite la adresa de email plata@e-licitatie.ro.
  • Asistența tehnică în utilizarea SEAP se va realiza doar telefonic, prin intermediul emailului sau a solicitărilor transmise prin sistem.

Pentru achitarea taxelor/impozitelor, ADR îi invită pe cetățeni să acceseze cu încredere site-ul ghiseul.ro. Reamintim că se aplică o reducere de 10% persoanelor care se achită de aceste plăți până la sfârșitul lunii martie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: