duminică

2 aprilie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iulie, 2021

Canicula din ultimele două zile a dus la un consum record de electricitate

Pe fondul temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă, valorile consumului național de energie, în sezonul verii, au atins cote maxime istorice, depășindu-le pe cele înregistrate la sfârșitul lunii iunie, potrivit unui comunicat transmis de Transelectrica.

”În zilele de miercuri, 14 iulie 2021, şi joi, 15 iulie 2021, s-au înregistrat noi recorduri privind consumul maxim brut de energie electrică”, informează compania.


Consumul maxim orar a fost 8.489 MW şi 8.552 MW miercuri, respectiv joi.

De asemenea, consumul mediu a fost 7.436 MW şi 7.474 MW, în cele două zile analizate.

Consumul record de electricitate vine în contextul în care meteorologii au emis noi avertizări de caniculă, dar și de ploi torențiale și vijelii. Valul de căldură va persista în următoarele zile, în sudul și estul țării, fiind vizate de cod galben de caniculă și disconfort termic Capitala și 25 de județe.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare cod galben de caniculă care va fi în vigoare în 25 de judeţe și în Bucureşti, vineri şi sâmbătă.


Potrivit meteorologilor, vineri și sâmbătă va fi disconfort termic în sudul şi estul ţării, unde valul de căldură va persista şi local va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în regiunile extra-carpatice.

În zonele sudice şi estice, vremea se va menţine caniculară şi în următoarele zile, potrivit meteorologilor. De asemenea, au fost emise şi alerte cod galben şi cod portocaliu de instabilitate atmosferică, pentru 15 judeţe.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: