27 octombrie, 2017

Companiile românești vor putea beneficia de consultanță și finanțări europene în următorii ani pentru a dezvolta produse și servicii inovatoare și competitive, prin două inițiative ale Comisiei Europene.

Cele două programe de importanță strategică privind sectorul tehnologic și antreprenorial – Digital​ ​Innovation​ ​Hubs și Innovation Radar – vor fi prezentate în cadrul Digital Romania International Forum II — “Startups in 4.0 Industries”, ce va avea loc în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2017 la București. Evenimentul este organizat de Smart Everything Everywhere (SEE).

Comisarul European pentru Economie și Societate Digitală, Mariya Gabriel (foto) va fi prezentă la eveniment precum și alți reprezentanți ai Direcției Generale Rețele de Comunicații, Conținut și Tehnologie (DG CONNECT) din cadrul Comisiei Europene.


”Pentru România, dezvoltarea​ ​inovației​ ​în​ ​IT/tehnologie/hi-tech,​ ​unde menținem​ ​în​ ​continuare​ ​o​ ​serie​ ​de​ ​avantaje​ ​competitive,​ ​​poate​ ​fi​ ​biletul de​ ​acces​ ​în​ ​nucleul​ ​european​​. ​Țara noastră are ocazia să ​se​ ​poziționeze​ în perioada următoare ​ca​ ​un​ ​pol​ ​de​ ​inovație​ ​și​ ​dezvoltare​ ​tehnologică​ ​în regiune, cu impact major asupra economiei și a calității vieții românilor”, a spus Dan Nechita, Președinte al Smart Everything Everywhere.

Aflat la a doua ediție, Digital Romania International Forum II — “Startups in 4.0 Industries” reunește lideri ai sectorului guvernamental și de business, cu scopul de a găsi soluții punctuale prin care România să contribuie și să beneficieze, la nivel european, de transformarea digitală a industriilor, economiei și societății. Temele abordate în cadrul evenimentului sunt: eHealthSmart ManufacturingSmart CitiesSmart Defense și Rolul industriei și al antreprenoriatului în cadrul Președinției României la Consiliul UE.

Deși există un consens în privința potențialului său digital, România se află pe ultimul loc în Indexul economiei și societății digitale (DESI). Mai mult, cu toate că zonele urbane sunt acoperite de conexiuni în bandă largă de mare viteză și suntem pe locul 2 în UE în privința proporției de abonamente, rata de digitalizare a economiei, inclusiv a serviciilor publice, și nivelul competențelor digitale rămân scăzute.

De asemenea, chiar dacă România a făcut progrese semnificative în ceea ce privește disponibilitatea datelor deschise, potrivit DESI, oferta și utilizarea serviciilor de e-guvernare rămân scăzute.


Mai multe informații, pe pagina oficială a evenimentului: http://see40.org/2017forum/

Foto: © European Union, 2017/Source: EC – Audiovisual Service/Photo: Jennifer Jacquemart

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: