joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 decembrie, 2013

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a fost însărcinat să le transmită participanților la reuniunea JAI că țara noastră nu mai cere niciun termen de intrare în spațiul Schengen, întrucât ceea ” ce ţine de noi s-a făcut şi ce ţine de dânşii să facă când doresc”, a spus premierul Victor Ponta, în ședința de guvern de miercuri.

Reuniunea miniştrilor de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din UE se desfășoară pe 5 și 6 decembrie, și este precedată miercuri de reuniunea reprezentanţilor permanenţi ai statelor membre UE, COREPER II, unde se va stabili dacă aderarea la spațiul Schengen a României și Bulgariei se va afla pe agenda JAI doar cu discutarea implementării acquis-ului sau va avea loc o dezbatere de orientare și, apoi, un vot.

În ședința de miercuri a Executivului, premierul Victor Ponta i-a spus ministrului Internelor, Radu Stroe: „Aveţi mandat din partea Guvernului să spuneţi tuturor colegilor noştri europeni că suntem perfect pregătiţi pentru Schengen, că ce ţine de noi s-a făcut şi ce ţine de dânşii să facă când doresc. Nu mai dorim o dată, ca de fiecare dată să ni se spună «nu acum, data viitoare». Când termină toate alegerile lor naţionale, toate problemele, atunci noi suntem pregătiţi şi intrăm în Schengen”, a spus Victor Ponta.


Șansele ca Președinția lituaniană să propună vot pe aderarea celor două state, ținând cont că mai multe țări membre nu nu sunt de acord ca România și Bulgaria să intre în spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2014.

Olanda este ţara care s-a opus constant și deschis intrării României şi Bulgariei în spațiul Schengen.

Președintele Comsiie EuropeneJose Manuel Barroso, a declarat luni seara, într-un interviu acordat postului de televiziune, a declarat pe 11 noiembrie, într-un interviu acordat postului de radio LCI, Franța, că România și Bulgaria nu vor intra în spațiul Schengen la ianuarie 2014, pentru că sunt prea multe state care se opun: “România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen în 2014 (…) sunt prea multe opuneri”, a spus Jose Manuel Barroso.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: