marți

28 mai, 2024

14 noiembrie, 2019

Consiliul General Bucureşti a aprobat, joi, proiectul care prevede delegarea activităţii de termoficare către compania energetică municipală Termoenergetica de la regia RADET, intrată în faliment.

Angajații RADET vor fi de asemenea preluați de Termoenergetica.

„Vorbim de o preluare a tuturor angajaţilor, de o delegare a serviciului de termoficare, reţeaua şi tot ce ţine de funcţionare sunt transferate către Termoenergetica”, a declarat administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu, citat de News.ro.


Delegarea serviciului de termoficare către Termoenergetica face posibilă obținerea de către aceasta a licenței de distribuție de energie termică de la Autoritatea Națională din REglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Administratorul special al RADET a contestat faptul că datoriile RADET ar trebui plătite de Primăria Capitalei.

„Există o decizie a Înaltei Curţi, care a statuat că Primăria nu are nicio obligaţie de a plăti aceste datorii. Se încearcă o nouă acţiune în instanţă de acelaşi fel, dar, dacă există deja o decizie a Înaltei Curţi, nu ştiu dacă o altă instanţă care să spună altceva”, a susținut Alexandru Burghiu.

La începutul lunii noiembrie, ELCEN, furnizorul de agent termic al RADET a cerut Tribunalului București să dispună obligarea Primăriei Capitalei să plătească datoria regiei de  3,83 miliarde de lei, conform tabelului definitiv al creanţelor.

(Citiți și: „ELCEN a dat în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera datoria RADET”)


Proiectul de preluare a termoficării Bucureștiului de către Termoenergetica a fost adoptat după două ore de dezbateri în care Consiliul General al Municipiului Bucureşti a discutat situaţia RADET, după ce luni a rămas definitivă sentinţa privind intrarea în faliment a regiei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: