marți

31 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 mai, 2016

Rasmussen-Anders-FoghPreşedintele Petro Poroşenko a anunţat sâmbătă că Anders Fogh Rasmussen, fost premier al Danemarcei şi apoi secretar general NATO (în perioada 2009 – 2014), a acceptat să fie consilierul său special.

Fogh Rasmussen a scris pe Twitter că va face tot posibilul să promoveze „securitatea şi reformele economice, şi legături mai strânse cu UE” în această calitate.

Konstantin Kosachyov, şeful comisiei de afaceri externe a camerei superioare a parlamentului rus, a criticat decizia, considerând-o un spectac ostentativ care nici măcar nu are un scop militar sau practic:


„Această butafonerie are un singur scop: să menţină Ucraina în centrul atenţiei partenerilor săi vestici, cu orice preţ”, a spus acesta.

Leonid Kalashnikov, adjunctul şefului comisiei de politică externă din camera inferioară a parlamentului, a catalogat gestul drept unul ostil  la adresa Rusiei.

Intensificarea luptelor din estul Ucrainei

Între timp, în estul Ucrainei s-au intensificat luptele dintre trupele guvernamentale şi grupările separatiste proruse.

Vineri, o patrulă a Misiunii Speciale de Monitorizare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a fost atacată cu focuri de armă în regiunea Donețk. Nimenu a fost rănit, însă ulterior s-a constatat o intensificare a luptelor între cele două părţi.


„Astfel de atacuri asupra misiunii civile, neînarmate de observatori sunt complet inacceptabile”, a declarat Frank-Walter Steinmeier, ministrul de externe al Germaniei, ţară ce deține președinția prin rotație a OSCE.

Germania ar dori eliminarea sancţiunilor împotriva Rusiei

Deşi liderii participanţi la summitul G7 sancţiunile împovotriva Rusiei nu vor fi ridicate până la implementarea totală a acordurilor de la Minsk, ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier a lăsat să se înţeleagă, într-o declaraţie făcută sâmbătă, că an Uniunea ar putea renunţa treptat la sancţiuni dacă Moscova face paşi pentru îndeplinirea obligaţiilor ce-i revin.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: