Congresul PNL, convocat pe 25 septembrie - CursDeGuvernare.ro
sâmbătă

16 octombrie, 2021

Congresul PNL, convocat pe 25 septembrie

25 mai, 2021

Conducerea PNL a stabilit marți în ședința Biroului Executiv data la care va avea loc Congresul partidului: 25 septembrie, o dață importantă, la care va fi aleasă noua conducere a formațiunii politice.

Președintele PNL Ludovic Orban a propus data iar liderii partidului au aprobat-o prin vot. Deocamdată, Orban este singurul care și-a anunțat candidatura pentru șefia partidului.

Ludovic Orban a propus ca la congres să participe 5.000 de delegați, aceștia urmând să voteze noua echipă de conducere a partidului. Fiecare județ va fi reprezentat proporțional cu rezultatul de la ultimele două alegeri. Astfel, județele cu un rezultat mai bun vor trimite mai mulți delegați la Congres.


Convocarea Congresului va fi făcută de Consiliul Național care va avea loc duminică. Înaintea congresului, liberalii vor organiza alegeri la nivel local, apoi la nivel județean.

„Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naționale”, a anunțat Ludovic Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL.

Potrivit acestuia, între 1 iunie și 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale, în perioada 1 iulie – 10 august vor fi organizate conferințele județene de alegeri, iar între 10 august și 25 septembrie va fi perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres.

Până acum, doar Ludovic Orban și-a anunțat public candidatura, el dorind un nou mandat de președinte al PNL.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Florin Cîțu a declarat, marți, că în mod sigur va candida la o funcție în congresul PNL. Întrebat dacă „are loc de Ludovic Orban”, care recent a susținut că este cel mai bun cunoscător al PNL și, în general, al țării, Cîțu a răspuns că „este loc pentru toată lumea” și că „sunt multe funcții supreme”.

Recent, primarul Emil Boc afirmat că, din punctul său de vedere, „Florin Cîțu este viitorul și poate duce partidul și România spre Europa”.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr