luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 aprilie, 2014

Agenția Națională de Integritate (ANI) a identificat în ultimele două luni 138 de cazuri de posibilă încălcare a legislaţiei, în 10 situaţii fiind vorba de diferenţe nejustificate între venituri şi averea deţinută, anunţă un comunicat al instituţiei.

Printre persoanele vizate în aceste cazuri se numără 23 deputați, 10 senatori, un președinte de consiliu județean, 19 consilieri județeni sau locali, 33 primari sau viceprimari, 2 judecători, un procuror, 11 funcționari publici, 15 persoane cu funcții publice de conducere din cadrul instituțiilor publice, un membru Consiliul de Administrație al SC Apa Canal 2000 SA Pitești.

În 87 de cazuri este vorba de incompatibilităţi, în 30 – de conflicte de interese de natură administrativă și penală, în 10 situații s-au identificat diferențe nejustificate între avere și venituri, în 10 cazuri – posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declaraţii, iar într-o situaţie se suspectează săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Sumele din dosarele ultimelor două luni


În ceea ce priveşte diferenţa nejustificată, cele 10 cazuri totalizează o sumă de aproximativ 1,5 milioane de euro.

În cele 30 de cazuri de conflicte de interese administrative și penale – prejudiciul este circa 6,7 milioane de euro.

ANI a finalizat până în prezent 7.519 cauze, dintre care peste 1.000 se referă la incompatibilități (797), conflicte de interese (307) și averi nejustificate (72), mai menţionează comunicatul instituţiei.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: