joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iunie, 2016

traian berbeceanuÎnalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a pronunțat joi prima decizie în cazul comisarului de poliție Traian Berbeceanu (foto). Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba a fost achitat, iar procurorii care i-au înscenat dosarul au fost condamnați.

Decizia nu este definitivă.

Joi, instanța de la Curtea Supremă l-a achitat pe fostul șef al BCCO Alba, care dorește să-și reia imediat poziția ocupată.


De asemenea, judecătorii l-au condamnat pe fostul  DIICOT Alba, Ioan Mureșan, la șapte ani de închisoare cu executare, pentru fabricarea de dovezi împotriva lui Traian Berbeceanu.

Un alt fost procuror și un fost polițist au fost și ei condamnați, tot pentru înscenarea pusă la cale împotriva lui Berbeceanu.

Cei trei trebuie să-i plătească acum lui Traian Berbeceanu 100.000 de lei, diferența de salariu, și 100.000 de euro daune morale.

Hotărârea ICCJ a fost pronunțată pe două dosare comasate într-unul singur.


În prima parte, Traian Berbeceanu era acuzat de fapte de corupție, iar al doilea conține acuzații cu privire la procurori DIICOT Alba care i-au fabricat polițistului dosarul.

Fostul șef al polițiștilor de la Crimă Organizată din Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a fost acuzat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Alba că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere.

Prejudiciul ar fi fost de 3,5 milioane de lei, potrivit celor care au instrumentat cazul. În schimbul acestor servicii, el ar fi fost răsplătit de evazioniști cu o maşină de 20.000 de euro, spuneau procurorii respectivi, care au obținut și arestarea preventivă a acestuia, timp de 33 de zile.

Cea de-a doua parte a dosarul de la ICCJ a fost investigat de DNA și a scos la iveală faptul că probele DIICOT din dosarul de corupție, fuseseră de fapt fabricate de procurori.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: