miercuri

7 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 iulie, 2012

Comisia Europeană a emis vineri un comunicat prin care își exprimă îngrijorarea pentru faptul că guvernul a modificat legea Curții Constituționale. În comunicat se spune că președintele Comisiei Europene, manuel barroso, a vorbit deja la telefon cu premierul Victor Ponta.

Comunicatul integral:

Comisia este îngrijorată de evoluțiile curente din România, în special cu privire la actiunile care par să reducă puterile reale ale institutiilor independente precum Curtea Constituțională. Supremația legii, controalele democratice și independența justiției sunt pietrele de temelie ale democrației europene fiind indispensabile pentru încrederea reciprocă din Uniunea Europeana. Politicile Guvernului și actiunile politice trebuie să respecte aceste principii si valori.

Comisia analizeaza deja reforma în justitie ți măsurile de anti-corupție în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. In prezent, finalizează un raport în care sintetizează cinci ani de munca în direcția rezolvării acestor probleme în România. Evoluțiile recente ar putea pune în pericol progresul realizat de-a lungul anilor.


Președintele Comisiei Europene a vorbit astăzi cu prim-ministrul României si a exprimat îngrijorările Comisiei. Premierul Ponta va merge la Bruxelles,  joia viitoare, pentru a se întâlni cu prețedintele Barroso și a discutat aceste chestiuni. Intre timp, Comisia continuă să analizeze situatia urmărind și ale contacte între Comisie și autoritătile românești.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: