marți

25 ianuarie, 2022

Comunicat de îngrijorare de la Comisia Europeană față de situația din România

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 iulie, 2012

Comisia Europeană a emis vineri un comunicat prin care își exprimă îngrijorarea pentru faptul că guvernul a modificat legea Curții Constituționale. În comunicat se spune că președintele Comisiei Europene, manuel barroso, a vorbit deja la telefon cu premierul Victor Ponta.

Comunicatul integral:

Comisia este îngrijorată de evoluțiile curente din România, în special cu privire la actiunile care par să reducă puterile reale ale institutiilor independente precum Curtea Constituțională. Supremația legii, controalele democratice și independența justiției sunt pietrele de temelie ale democrației europene fiind indispensabile pentru încrederea reciprocă din Uniunea Europeana. Politicile Guvernului și actiunile politice trebuie să respecte aceste principii si valori.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Comisia analizeaza deja reforma în justitie ți măsurile de anti-corupție în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. In prezent, finalizează un raport în care sintetizează cinci ani de munca în direcția rezolvării acestor probleme în România. Evoluțiile recente ar putea pune în pericol progresul realizat de-a lungul anilor.


Președintele Comisiei Europene a vorbit astăzi cu prim-ministrul României si a exprimat îngrijorările Comisiei. Premierul Ponta va merge la Bruxelles,  joia viitoare, pentru a se întâlni cu prețedintele Barroso și a discutat aceste chestiuni. Intre timp, Comisia continuă să analizeze situatia urmărind și ale contacte între Comisie și autoritătile românești.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr