miercuri

21 februarie, 2024

6 august, 2020

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) se va diviza până în septembrie în două entităţi care vor include câte o termocentrală, a anunţat joi, la Petroşani, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Termocentrala Mintia va trece probabil în subordinea autorităților locale.

Administratorul judiciar al CEH a finalizat evaluarea activelor, iar acum se lucrează la separarea acestora, a mai spus ministrul.


Ce vor conține cele două două unități:

  • Prima societate rezultată din divizarea CEH va avea în componenţă termocentrala de la Paroşeni şi minele Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan.
  • Cea de-a doua entitate va fi formată din termocentrala de la Mintia, care va fi probabil trecută în subordinea Consiliul Judeţean Hunedoara sau a Consiliului Local Deva, pentru a fi exploatată separat.

„Practic, din Complexul Energetic Hunedoara vor rezulta două entităţi – una se va duce către autorităţile locale, iar una va fi, în continuare, în patrimoniul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Mă aştept ca propunerea de separare să fie finalizată în august, ulterior, în septembrie, să finalizăm această problemă”, a arătat ministrul Economiei.

CEH se află în procedură de insolvenţă din luna noiembrie 2019. Printre activele sale se numără termocentralele Mintia şi Paroşeni şi minele de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: