vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 februarie, 2012

Guvernul a adoptat, marţi, un memorandum cu privind acordarea unei garanţii de către EXIMBANK în numele şi în contul statului, în valoare de 62,4 milioane euro, prin care Complexul Energetic Craiova SA va accesa un credit bancar.

„Este o încercare a Guvernului de a menţine funcţional acest complex energetic important. Există o istorie în spatele acestui împrumut, în sensul în care vorbim de încercări diverse de a menţine funcţional acest complex energetic, încercări făcute de mai multe guverne, dacă e să ne uităm în urmă. Toate au eşuat până acum în demersul de a utiliza fonduri europene din modive procedurale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

El a mai arătat că nu au fost disponibile alte surse de finanţare, memorandumul aprobat astăzi reprezentând un element important pentru continuarea şi viabilitatea acestei companii.


Cele două credite vor fi destinate unor obiective de protecţia mediului, respectiv construirea de instalaţii de desulfurare a gazelor de ardere la două blocuri energetice, nr. 7 şi nr. 8, din Sucursala Electrocentrale Işalniţa.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: