vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 martie, 2022

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că la Ministerul Muncii se lucrează la un proiect de act normativ privind susţinerea companiilor românești care sunt afectate indirect de sancțiunile internaționale dictate împotriva Rusiei.

Un proiect în acest sens urmează să fie finalizat cel mai devreme săptămâna viitoare, a declarat pentru Agerpres Marius Budăi.

„Cei care, de exemplu, lucrează şi au contracte pe orizontală şi vor fi nevoiţi ca pentru anumită perioadă să îşi închidă producţia, ar putea primi şomaj tehnic. Trebuie să luăm măsuri pentru oamenii aceia, să îi încurajăm pe investitori să nu facă concedieri, doar să intrăm într-un şomaj tehnic, cum a fost cu pandemia, dar nu în aceleaşi condiţii. Mi-aş dori să fie plata direct către angajaţi”, a afirmat Budăi pentru Agerpres.


Ministrul a precizat că nu are „informaţii reale” cu privire la numărul de firme afectate.

„Cu siguranţă vor fi, pentru că vor fi probleme şi pe lanţul de aprovizionare cu materie primă şi trebuie să preîntâmpinăm. Când vom ajunge în situaţia aceea, eu trebuie să am actul normativ în vigoare”, a adăugat ministrul Budăi.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: