Baterie pentru mașini electrice ce se încarcă în 10 minute - firmă israeliană
joi

28 octombrie, 2021

Israelienii StoreDot au creat o baterie pentru mașini electrice ce se încarcă în 10 minute

7 septembrie, 2021

StoreDot, o firmă israeliană specializată în dezvoltarea bateriilor electrice pentru maşini cu încărcare rapidă, a prezentat o baterie care poate fi încărcată complet în doar 10 minute.

Producția în masă va începe în 2024, în colaborare cu o firmă chineză.

Procesul de dezvoltare care a durat 3 ani şi a implicat folosirea a 5 brevete legate de designul celulelor, iar modelul prezentat acum de StoreDot este un prototip de baterie electrică cu celule cilindrice, despre care spune că rezolvă multe probleme de siguranţă şi performanţă.


Prototipul celulelor realizate de StoreDot foloseşte formatul 4680 – 46 milimetri diametru, 80 milimetri lungime – un format preferat de producătorii de maşini electrice, precum Tesla, scrie News.ro.

Acum, cei de la StoreDot pun la punct procesul de producţie în masă, împreună cu partenerul ales pentru aceasta, chinezii de la Eve Energy. Producţia în masă a bateriei ar urma să înceapă în 2024.

În paralel, compania israeliană negociază deja cu mai mulţi producători auto care s-au arătat  interesaţi de aceste baterii, care speră să facă rapid tranziţia de la motoarele cu combustie internă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Aceeaşi companie israeliană lucrează la o tehnologie XED (extreme energy density), care ar trebui să ducă la dezvoltarea unor baterii cu o durată de viaţă mai mare decât în prezent. Această tehnologie va fi gata de piaţă în 2028.


StoreDot a primit, până acum, investiţii de 130 de milioane de dolari, printre investitori aflându-se Daimler AG, BP Ventures şi Samsung Ventures.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr