sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2021

StoreDot, o firmă israeliană specializată în dezvoltarea bateriilor electrice pentru maşini cu încărcare rapidă, a prezentat o baterie care poate fi încărcată complet în doar 10 minute.

Producția în masă va începe în 2024, în colaborare cu o firmă chineză.

Procesul de dezvoltare care a durat 3 ani şi a implicat folosirea a 5 brevete legate de designul celulelor, iar modelul prezentat acum de StoreDot este un prototip de baterie electrică cu celule cilindrice, despre care spune că rezolvă multe probleme de siguranţă şi performanţă.


Prototipul celulelor realizate de StoreDot foloseşte formatul 4680 – 46 milimetri diametru, 80 milimetri lungime – un format preferat de producătorii de maşini electrice, precum Tesla, scrie News.ro.

Acum, cei de la StoreDot pun la punct procesul de producţie în masă, împreună cu partenerul ales pentru aceasta, chinezii de la Eve Energy. Producţia în masă a bateriei ar urma să înceapă în 2024.

În paralel, compania israeliană negociază deja cu mai mulţi producători auto care s-au arătat  interesaţi de aceste baterii, care speră să facă rapid tranziţia de la motoarele cu combustie internă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Aceeaşi companie israeliană lucrează la o tehnologie XED (extreme energy density), care ar trebui să ducă la dezvoltarea unor baterii cu o durată de viaţă mai mare decât în prezent. Această tehnologie va fi gata de piaţă în 2028.


StoreDot a primit, până acum, investiţii de 130 de milioane de dolari, printre investitori aflându-se Daimler AG, BP Ventures şi Samsung Ventures.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: