luni

27 mai, 2024

23 aprilie, 2013

Vicepreședintele PNL Dan Radu Rușanu și economistul Daniel Dăianu au primit, marți, aviz pozitiv din partea Comisiilor de buget-finanțe și economice ale Parlamentului, pentru a ocupa funcțiile de președinte, respectiv prim-vicepreședinte ai Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Astfel, Rușanu (foto) a fost votat și de membrii Comisiei de buget-finanțe a Camerei Deputaților, al cărei președinte a fost până acum.

Liberalul va trebui să renunțe la mandatul de deputat și la calitatea de membru al PNL pentru a merge la nou-înființata Autoritate de Supraveghere Financiară.


Comisiile parlamentare i-au validat și pe ceilalți membri ai Consiliului ASF:

  • Daniel Tudor – vicepreședinte
  • Mircea Ursache – vicepreședinte
  • Ion Giurescu – vicepreședinte
  • Membri: Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu şi Gheorghe Cornel Coca Constantinescu.

Au fost respinși de comisii Doina Domnica Pârcălabu, Octavian Lupu, Ion Golu, Emilian Moscu Popescu, Dragoş Mihalache și Daniel Ştefan Armeanu.

Plenul reunit al Parlamentului urmează să aprobe, miercuri, numirile în funcțiile de conducere a ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară va prelua toate atribuțiile de supraveghere din domeniul financiar, cu excepţia celor care pe care le are Banca Națională.


Astfel, ASF va prelua atribuțiile și personalul Comisiei Naționale pentru Valorificarea Activelor Statului (CNVM), Consiliului de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

ASF este condusă de un consiliu format din 15 membri, dintre care un preşedinte şi trei vicepreşedinţi, numiţi de Parlament pentru un mandat de 5 ani.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: