8 ianuarie, 2014

Comisia parlamanetară de anchetă a achiziționării terenurilor din localitatea Nana, județul Clărași, unde Ioana Băsescu a cumpărat 300 de hectare de teren agricol, și-a început activitatea și va avea un site unde sunt invitați să dea informații toți cei care știu ceva despre cum s-au făcut retrocedările și vânzările în zona respectivă.

Miercuri a fost completată componența Comisiei Călărași, s-a stabilit programul de lucru (de luni până joi, până la încetarea funcționării ei), precum și regulamentul de funcționare.

Președintele Comisiei – Eugen Nicolicea, și Gabriela Firea au anunțat că vor fi audiați mai mulți reprezentanți ai unor instituții centrale, dar și locale.


De asemenea, Comisia de anchetă Călărași va avea și un site, unde oricine are informații despre tranzacțiile cu terenuri sau retrocedările din zonă poate posta datele respective.

Pentru investigarea achiziției Ioana Băsescu, parlamentarii au mai avut și o comisie care s-a ocupat strict de creditul de peste 1 milion de euro pe care aceasta l-a luat de la cec Bank. Comisia a concluzionat, în decembrie, că împrumutl a fost legal.

De asemenea, Uniunea Bancarilor a verificat biroul notarial prin care s-a realizat vânzarea-cumpărarea, fără a descoperi nimic în neregulă.

Obiectivul anchetei

Comisia Călărași a fost înființată la sfârșitul anului trecut, pentru anchetarea modului în care fiica cea mare a președintelui, Ioana Băsescu, a cumpărat aproape 300 de hectare de teren agricol în satul Nana, județul Călărași.


Premierul Victor Ponta a anunțat inițial că ancheta va lămuri dacă procurorul Lucian Papici (fost șef Secția I a DNA) este implicat în tranzacția Ioanei Băsescu.

Decizia înființări a fost luată de PSD după ce câteva publicații au scris că procurorul Lucian Papici a cerut de la Autoritatea Națională pentru Restituire Proprietăților (ANRP) informații despre mai multe terenuri din județul Călărași, cu șase luni înainte ca Ioana Băsescu să cumpere terenurile de la Nana.

Publicațiile respective l-au acuzat pe Lucian Papici că ar fi acționat, de fapt, ca un ”agent imobiliar”.

Ulterior s-a descoperit că procurorul lucra la un dosar penal legat de alte terenuri.

Ulterior, parlamentarii au declarată că această Comisie va verifica modul în care s-au făcut retrocedările din județul Călărași.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: