miercuri

24 iulie, 2024

17 septembrie, 2019

Comisia juridică a Senatului a adoptat marți un raport de respingere a solicitării procurorilor anticorupție de a începe urmărirea penală împotriva fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciul și fals intelectual.

Cererea de ridicare a imunității parlamentare a primit în Comisie cinci voturi împotrivă, două pentru şi două abţineri.

Dacă Bodog va fi sau nu urmărit penal va decide plenul Senatului, atunci când va vota admiterea sau respingerea raportului Comisiei.


Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

DNA intenționează să-l ancheteze cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, ambele în formă continuată, pentru fapte din scurta perioadă în care acesta a fost minsitru (ianuarie 2017 – ianuarie 2018).

Potrivit procurorilor, „în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 demnitarul, deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară”.

Astfel, arată procurorii, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 de lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: