miercuri

24 aprilie, 2024

9 octombrie, 2019

Înainte de reuniunea Consiliului European din 17-18 octombrie, Comisia Europeană îi invită pe șefii de stat sau de guvern din UE să ofere îndrumare politică și să dea un nou impuls negocierilor pentru ca, înainte de sfârșitul anului, să se ajungă la un acord privind un buget al UE modern, echitabil și echilibrat pe termen lung pentru perioada 2021-2027.

În mai și iunie 2018, Comisia a prezentat propunerea pentru următorul buget multianual al UE, inclusiv propuneri legislative pentru cele 37 de programe sectoriale.

Proiectul de buget multianual s-a discutat în Parlamentul European și în Consiliu, dar, avertizează un comunicat al Comisiei Europene, ”Întrucât negocierile se apropie de momentul adevărului, avem nevoie mai mult decât oricând ca liderii să prezinte orientări strategice, astfel încât noile programe să fie lansate la timp la 1 ianuarie 2021.”


Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, are următoarea pledoarie:

„Obiectivul bugetului UE pe termen lung este de a finanța domenii în care UE aduce cea mai mare valoare adăugată. În acest scop, trebuie să investim în cercetarea de vârf la nivel mondial, în întreaga Europă. Trebuie să finanțăm infrastructura transfrontalieră, să sprijinim întreprinderile mici și să le oferim fermierilor noștri o plasă de siguranță. Trebuie să dăm posibilitatea tinerilor europeni să urmeze studii într-o altă țară europeană. Toate aceste priorități se regăsesc în propunerea Comisiei pentru următorii șapte ani. Mai mult, propunerea noastră este un plan de perspectivă, responsabil și pragmatic privind modalitatea de a face mai mult cu mai puține resurse. Invit Parlamentul European și statele membre să ajungă rapid la un acord.”

Jean Claude Juncker afirma anul trecut că vrea ca următorul buget multianual al UE să fie adoptat în timpul mandatului său. Comisia Juncker își încheie mandatul la data de 31 octombrie.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: