cursdeguvernare

sâmbătă

7 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Comisia Europeană a deblocat POS pe Competitivitate

8 octombrie, 2013

Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, a anunțat Guvernul României că Executivul comunitar a decis reluarea plăților în cadrul Programului Operațional Sectorial Creșterea competitivității economice (POS CCE), anunță un comunicat al Reprezentanței CE în țara noastră.

”Comisia Europenă a ridicat presuspendarea Programului Competitivitate datorită măsurilor complete de corecție luate de autoritățile române. Cererile de rambursare pot fi din nou procesate și aceste investiții valoroase pentru România vor reîncepe’, a declarat Johannes Hahn, citat într-un comunicat al CE, subliniind că acum ‘ne putem concentra mai mult asupra planificării pentru următoarea perioadă de programare”, a spus comisarul Johannes Hahn, citat în comunicat.

”Comisia Europeană așteaptă să primească, în zilele următoare, un proiect complet al acordului de parteneriat, ceea ce înseamnă că se va putea trece la etapa următoare a acestui proces. În termeni practici, ceea ce se așteaptă cu deosebit interes este strategia prin care România va beneficia din plin de investițiile structurale ale Uniunii Europene, în contextul unei politici regionale reformate”, se mai spune în comunicat.


Posibilitatea debblocării a fost anunțată în urmă cu câteva zile, după ce echipa de audit a CE a evaluat măsurile luate pentru remedierea disfuncţionalităţilor programului şi a lucrat în paralel cu Autoritatea română de Audit, care va trimite la Bruxelles propriul raport privind măsurile luate în vederea deblocării plăţilor.

Presuspendarea POS CCE și a altor două programe – POR şi POS Transport, a fost anunțată la 25 octombrie 2012.

Cheltuielile de circa 200 de milioane de euro ale României, rămase nedecontate de Bruxelles, s-au acumulat începând cu iulie 2012, când Guvernul României a încetat să mai transmită cereri de rambursare la Bruxelles pe 4 programe operaționale, inclusiv POS CCE, pentru corectarea unor deficiențe din sistem.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: