luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 aprilie, 2012

Comisia Europeană a adoptat marţi o propunere prin care revizuieşte Reglementarea Statisticilor Europene şi prin care cere statelor membre să fie independente şi să furnizeze date corecte, indică un comunicat oficial al CE.

Noua propunere vine ca urmare a faptului că actuala criză economică a aruncat statisticile europene în vizorul investigaţiilor şi are ca scop întărirea credibilităţii, calităţii şi independenţei statisticilor în cadrul Uniunii Europene.

Propunerea se axează în principal pe independența institutelor naționale de statistică și, în special, a celor care conduc aceste autorități şi care trebuie să fie numiți exclusiv pe criterii profesionale, fără nicio motivație politică şi să beneficieze de autonomie totală în activitatea lor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Apoi, CE mai prevede ca statele membre să se angajeze „la cel mai înalt nivel politic” pentru a respecta pe deplin Codul de bune practici al statisticilor europene pentru a proteja independența institutelor naționale de statistică și pentru a stabili cadrele naționale de asigurare a calității în domeniul statisticii. Angajamentele trebuie semnate de guvernele naționale și contrasemnate de către Comisie, care, de altfel, va monitoriza respectarea acestor angajamente.

De asemenea, Comisia Europeană va îmbunătăţi coordonarea şi eficientizarea Sistemului European de Statistică şi se va asigura că institutele naţionale de statistică ale statelor membre au acces la datele de care au nevoie, pentru a compila statistici de calitate.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: