vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 aprilie, 2016

LUXEMBOURG-ITALY-IMMIGRATION-SHIPWRECK
Comisarul european pentru Migrație, Dimitris Avramopoulos, anunță vești bune pentru puterea de la Kiev.

Comisia Europeană a propus miercuri eliminarea vizelor de călătorie în UE pentru cetățenii ucraineni, după ce Kievul a aplicat reforme „dificle și de mare anvergură” în ceea ce privește statul de drept și lupta anticorupție, anunță AFP.

„Astăzi, ne respectam angajamentul să propunem călătorii de scurtă durată fără vize pentru cetățenii ucraineni. Este rezultatul succesului guvernului ucrainean în punerea în practică a unor reforme dificile și de mare anvergură în domeniile justiției și al afacerilor interne, cu un impact asupra unor sectoare precum statul de drept și reforma Justiției”, a anunțat comisarul european pentru Migrație, Dimitris Avramopoulos.

Propunerea Comisiei va fi „în curând” supusă votului în Consiliul UE, care reprezintă cele 28 de țări membre, și în Parlamentul european.


Luna trecuta, Parlamentul ucrainean a adoptat o lege anticorupție în perspectiva ridicării vizelor pentru ucrainenii care merg în UE pentru călătorii mai mici de 90 de zile.

Pe 14 aprilie, Rada Supremă de la Kiev a aprobat demisia premierului ucrainean Arseni Iațeniuk și candidatura noului prim-ministru, Volodimir Groysman. Guvernul Yațeniuk s-a confruntat în ultimele luni cu acuzații de corupție și inabilitate de a implementa reforme

Obținerea unui regim de călătorii fără vize în UE era una dintre promisiunile interne făcute de autoritățile pro-Occidentale ajunse la putere în Ucraina în 2014.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: