joi

25 aprilie, 2024

8 ianuarie, 2021

Comisia Europeană le-a propus vinerii statelor membre achiziționarea a încă  200 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid produs de BioNTech/Pfizer, cu opțiunea de cumpărare a încă 100 de milioane de doze, anunță un comunicat al executivului UE.

”Comisia Europeană a primis astrăzi statelor membre achiziționarea a 200 de milioane de doze suplimentare din vaccinul contra Covid-19 produs de BioNTech și Pfizer, cu opțiunea de a cumpăra alte 100 de milioane de doze”, a declarat Ursula von der Leyen, citată în comunicatul CE.

Un număr de 75 de milioane dintre dozele suplimentare vor fi livrate în trimestrul doi al acestui an.


Totalul de 600 de milioane de doze comandate de la BioNTech/Pfizer asigură imunizarea a 300 de milioane de oameni, la o populație de aproximativ 440 de milioane de cetățeni europeni.

Pentru al doilea vaccin autorizat de EMA, săptămâna aceasta, Comisia Europeană a semnat cu compania americană Modernă, în noiembrie, un contract pentru achiziționarea inițială a 80 de milioane de doze, plus o opțiune de a solicita până la 80 de milioane de doze suplimentare.

Decizia înseamnă o dublare a volumului de ser comandat de BioNTech/Pfizer, primul vaccin utilizat în UE, și este luată după ce Comisia a fost aspru criticată pentru strategia de achiziționare a vaccinurile împotriva Covid-19.

Markus Söder, liderul Uniunii Sociale Creștine din Germania (CSU), a acuzat birocrația autorizării și negocierile prelungite ale Comisiei cu producătorii pentru a obține prețuri mai mici, ceea ce a făcut ca operațiunea din statele membre să rămână în urma altor țări.

(Citiți și: „Comisia Europeană, criticată pentru strategia de achiziție a vaccinurilor anti-Covid”)


Comisia a cumpărat până acum 300 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid produs de BioNTech – Pfizer și a semnat un contract pentru 160 milioane de doze de vaccin Moderna.

Deşi UE a semnat acorduri de furnizare cu mai multe companii care urmează să îi furnizeze aproape două milioane de doze, doar vaccinul Pfizer-BioNTech și cel produs de Modern au fost aprobate până acum de Autoritatea europeană de reglementare din domeniul medicamentelor.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: