marți

16 iulie, 2024

6 martie, 2020

Comisia Europeană a suplimentat cu 37,5 milioane suma de 10 milioane de euro acordată în ianuarie pentru cercetarea noului coronavirus din China. Totalul de aproape 50 milioane euro va fi alocat celor 17 proiecte de cercetare în care sunt angrenate 136 de grupuri de cercetători din UE.

Aceștia vor încerca să dezvolte vaccinuri, tratamente și teste de diagnosticare rapidă a bolii Covid-19.

Anunțul a fost făcut vineri de Stella Kyriakides (foto), comisarul european pentru Sănătate și siguranță alimentară, după ședința extraordinară, pe tema Covid-19, a Consiliului EPSCO (Ocuparea Forței de Muncă, Politică Socială, Sănătate și Consumatori).


„Lucrăm la dezvoltarea de vaccinuri, tratamente noi, teste pentru diagnosticare și sisteme medicale”, a a declarat comisarul.

„Nu este momentul pentru panică, ci este nevoie de rațiune, decizii coerente bazate pe știință și ultimele recomandări epidemiologice,” a declarat Stella Kyriakides.

Ea a explicat că se lucrează pe mai multe scenarii, epidemia de Covid-19 fiind în plină evoluție, și este necesar ca statele să asigure capacitățile spitalicești, instruirea personalului medical și disponibilitatea echipamentelor de protecție, cu atenție specială acordată categoriilor de populație vulnerabile.

Este extrem de periculos pentru noi toți, dacă doctorii și asistentele, lucrătorii din sănătate aflați în prima linie, nu vor avea la dispoziție echipamentele de protecție necesare, a mai spus comisarul, care a reamintit că executivul UE a lansat licitația comună pentru echipamentele solicitate de 20 de state membre.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: