marți

24 mai, 2022

Comisia Europeană, acord cu BioNTech – Pfizer pentru 300 de mil. de doze de vaccin anti-Covid

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 noiembrie, 2020

Comisia Europeană a aprobat miercuri contractul pentru achiziția a 300 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid dezvoltat de firma germană BioNTech și compania americană Pfizer, anunță un comunicat al executivului UE.

Inițial, vor fi livrate 200 de milioane de doze, conform acordului semnat miercuri, cu posibilitatea extinderii comenzii cu încă 100 de milioane de bucăți.

Noul contract, menționează Comisia, lărgește portofoliul de vaccinuri pe care UE le achiziționează în avans.


„Odată ce acest vaccin devine disponibil, planul nostru este să îl implementăm rapid, peste tot în Europa. Acesta va fi al patrulea contract cu o companie farmaceutică pentru a cumpăra vaccinuri. Și vor veni mai multe. Pentru că trebuie să avem un portofoliu larg de vaccinuri bazate pe diferite tehnologii. Am început deja să lucrăm cu statele membre pentru a pregăti campanii naționale de vaccinare”, declara marți președinta Comisiei Europene.

UE a semnat deja acorduri de rezervare a unor potențiale vaccinuri de imunizare față de SARS-CoV-2 cu AstraZeneca, Sanofi și Johnson & Johnson și se află în discuții cu Moderna, CureVac și Novavax.

Dacă toate vor fi produse, statele membre pot decide să doneze vaccinul unor țări sărace sau să le direcționeze spre alți membri ai Uniunii, care nu au rezervat cantități suficiente.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Vaccinul dezvoltat de companiile BioNTech și Pfizer împotriva COVID-19 are o eficiență de 90% în prevenirea infecției cu noul coronavirus, cu mult peste așteptările specialiștilor, în condițiile în care reglementatorii au declarat că vor autoriza orice vaccin cu eficiență de peste 50%, adică unul care proteja măcar jumătate din persoanele injectate.


“Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19”, a spus președintele și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: