vineri

31 mai, 2024

29 iunie, 2022

Comisia Europeană continuă să prelucreze manual datele aferente Politicii Agricolă Comună (PAC), pe foi de calcul Excel, se arată într-un nou raport al Curții de Conturi a UE, care solicită executivului UE să treacă în era digitală, transmite Euractiv.

Raportul avertizează că executivul european nu folosește eficient datele pe care le deține pentru a monitoriza și implementa politici mai eficiente pe viitor.

Deși deține volume mari de date relevante pentru proiectarea, monitorizarea și evaluarea programului de subvenții agricole în valoare de 387 de miliarde de euro, instrumentele și datele actuale ale Comisiei „nu furnizează anumite informații esențiale necesare pentru elaborarea de politici bine informată”, potrivit Joëlle Elvinger, membrul CCE.


Cu alte cuvinte, Comisia nu are suficiente informații relevante pentru a evalua în mod cuprinzător nevoile și impactul PAC și nici pentru a realiza o analiză predictivă pe baza căreia să fie planificate și concepute politici viitoare mai eficiente.

„Nu este suficient ca în 2022 să excelezi doar la Excel”, au spus auditorii, într-o conferință de presă.

Pentru a demonstra modul în care automatizarea ar putea ajuta la ușurarea procesului, auditorii au proiectat un sistem pilot care, spun ei, a demonstrat că este posibil și benefic ca aceasta să înlocuiască „procedurile manuale consumatoare de timp”.

Potrivit auditorilor, testul a sugerat că există „un spațiu semnificativ pentru Comisie de a încorpora instrumente de analiză avansate și eficiente din punct de vedere al costurilor și instrumente conexe în sistemele IT existente”. Crearea unei foi de calcul cu 11.000 de intrări a durat doar 12 ore folosind sistemul pilot, care a ajutat, de asemenea, la evitarea erorilor umane.


Cu toate acestea, Comisia a rămas „sceptică” cu privire la eficacitatea automatizării, au spus auditorii.

„Comisia a fost oarecum sceptică cu privire la echilibrul dintre munca necesară pentru dezvoltarea unui astfel de instrument și beneficiile sale”, au precizat auditorii, adăugând că automatizarea a fost împiedicată de faptul că multe dintre date nu erau într-un format standardizat.

Cu toate acestea, Comisia a fost de acord că automatizarea reduce greșelile care pot apărea din cauza erorii umane, a adăugat auditorul.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: