joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 mai, 2017

Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva Sloveniei, din cauza confiscării unor documente și echipamente ale Băncii Centrale Europene (BCE) în timpul perchezițiilor ce au avut loc la banca centrală a acestei țări.

CE a trimis Ljubljanei scrisoarea formală de notificare pentru că anul trecut, pe 6 iulie, în cadrul unei investigații a autorităților împotriva unor oficiali ai băncii centrale a Sloveniei, au fost confiscate informații ale BCE (documente și echipamente IT), fără a exista o autorizație din partea instituției europene.

Inviolabilitatea archivelor BCE este protejată de Protocolul nr. 7 privind privilegiile și imunitățile UE.


Declanșarea primei etape din procedura de infringement vine după mai multe demersuri ale Comisiei, care le-a cerut autorităților slovene să clarifice cele întâmplate și să explice cum a fost respectată inviolabilitatea arhivelor BCE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Comisia nu a fost satisfăcută de răspunsul oferit de sloveni, se precizează într-un comunicat al CE, și, fără a contesta atribuțiile autorităților naționale, a decis deschiderea procedurii de infringement pentru posibila încălcare a Protocolului nr. 7 și a articolului 4 (3) din Tratatul UE (ce prevedere obligația unei cooperări sincere).

Comisia este în contact cu BCE pe acest subiect, mai menționează comunicatul, iar Slovenia are două luni la dispoziție pentru a răspunde notificării CE.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: