duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 iulie, 2016

guenther-oettingerGuenther Oettinger, comisarul european pentru economie și societatea digitală, face presiuni pentru adoptarea unor măsuri împotriva Spaniei și Portugaliei pe motiv că aceste state nu și-au îndeplinit țintele bugetare, argumentând că Bruxelles-ul trebuie să acționeze pentru a-și menține credibilitatea, transmite AP.

Statele membre UE sunt obligate să mențină deficitul bugetar sub nivelul de 3% din PIB și, de asemenea, să limiteze datoria publică sub pragul de 60% din PIB. Dacă limitele prevăzute de legislația UE sunt depășite, Comisia Europeană și miniștrii de Finanțe din UE stabilesc ținte și termene limită pentru corectarea dezechilibrelor, în cadrul procedurii de deficit excesiv.

Statele pot fi amendate cu până la 0,2% din PIB-ul lor dacă nu reușesc să implementeze măsuri pentru a îndeplini țintele de deficit dar până acum nicio țară nu a fost amendată. În mai, Comisia Europeană s-a abținut de la impunerea amenzilor imediat, anunțând că va revizui situația în iulie.


Bild a publicat luni o declarație a germanului Guenther Oettinger, care afirmă: „Dacă Comisia Europeană vrea să-și mențină credibilitatea privind reglementările bugetare, trebuie să aprobăm sancțiuni împotriva Spaniei și Portugaliei”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În 2015, deficitul Spaniei s-a situat la 5,1% din PIB, mult peste ținta de 4,2% negociată cu partenerii din UE, conform planului care prevedea reducerea graduală a deficitului, până la un nivel de sub 3% din PIB.

De asemenea, Portugalia a raportat în 2015 un deficit de 4,4% din PIB, față de un obiectiv de sub 3% din PIB negociat cu partenerii din UE.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: