marți

26 martie, 2024

13 martie, 2014

Codul de Guvernanţă Corporativă şi Ghidul Anti-corupție elaborate de AmCham România au fost recomandate ca exemple de bune practici în ediţia din ianuarie 2014 a Leading Practice Exchange, o platformă interactivă, rezultat al colaborării între World Economic Forum şi experţi din cadrul programelor ce vizează combaterea corupției (PACI) şi Global Agenda Council on Catastrophic Risks.

Codul de Guvernanţă Corporativă şi Ghidul Anti-Corupţie au fost elaborate de experţi din cadrul grupurilor de lucru AmCham, oferind companiilor membre instrumente concrete care, în completarea propriilor politici de combatere a corupţiei, încurajează implementarea şi monitorizarea constantă a rezultatelor în acest domeniu.

“Recomandarea celor două documente AmCham România de către World Economic Forum ne onorează şi ne încurajează să promovăm mai activ în rândul membrilor un comportament responsabil, bazat pe valori precum integritatea şi etica în afaceri, şi o politică de toleranţă zero faţă de corupţie” a declarat Anda Todor (foto), preşedintele grupului de lucru Guvernanţă Corporativă din cadrul AmCham Romania.

Despre Leading Practice Exchange şi AmCham România


Publicaţia şi portalul Leading Practice Exchange oferă comunităţii de afaceri acces la exemple de bune practici şi în domenii precum managementul riscului datorat catastrofelor, mediului virtual sau launţului de distribuţie, cu scopul de a întări capacitatea industriilor de a face faţă diverselor tipuri de riscuri şi de a încuraja abordări inovative din partea acestora.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este cea mai reprezentativă asociaţie profesională de afaceri, înfiinţată în anul 1993 de un grup de companii americane ce reuneşte în prezent 360 de companii americane, internaţionale şi locale. Acestea au cumulat investiţii totale de peste 20 miliarde dolari, generând în jur de 200.000 de locuri de muncă.

AmCham Romania este un promotor al PACI (Partnership Against Corruption Innitiative) în România, sprijinind companiile membre în procesul de aderare şi implementare a acestui program ce se derulează sub egida World Economic Forum.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: