marți

20 februarie, 2024

8 august, 2011

Coaliţia de guvernare a decis, luni, ca Guvernul să continue programul Coşul de solidaritate pentru pensionari, a declarat deputatul UNPR Valeriu Steriu.

El a susţinut că programul iniţiat de ”progresişti” este diferit de vechile economate, promovate de Guvernul social democrat condus de Adrian Năstase.

Astfel, Coşul de solidaritate va funcţiona într-un sistem care împrumută modelul Programului European de Ajutor pentru Defavorizaţi (PEAD) – spune Steriu – combinat cu programul Cornul şi laptele, prin care se oferă produse alimentare şcolarilor.


”S-a decis că pornim Coşul de solidaritate, intrăm în faza de dezbatere publică. Începem analiza avizării din partea fiecărui minister şi o să propunem proiectul de hotărâre de guvern”, a spus Steriu. Noi am explicat mecanismul – economatele care s-au derulat acum 5-6 ani puteau să fie catalogate ca populiste, dar noi avem un proiect care nu implică o formă de economate. Este un proiect de mare accesibilitate pentru pensionari. Nu se va face desfacere prin economate în care unii primari vor dori să facă anumite construcţii, cum a fost într-un sector în Bucureşti, ci prin aceleaşi spaţii cum s-a derulat programul european în ultimii ani”, a spus Steriu.

Steriu a menţionat că programul va fi pus la punct în circa două săptămâni.

În urmă cu două săptămâni, Guvernul şi-a dat acordul pentru principiul Coşului de solidaritate, printr-un memorandum în urmă căruia cinci ministere analizează modul în care poate funcţiona acest sistem.

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, declara atunci, pentru cursdeguvernare.ro, că acest program va funcţiona susţinut bugetar de autorităţile locale, pentru ca pensionarii să cumpere la preţuri mici produse alimentare de bază: făcină, mălai, orez, zahăr etc.


În urmă cu o săptămână, preşedintele Traian Băsescu declara, la postul public de radio, că programul Coşul pentru pensionari este unul de natură populistă, nesustenabil financiar.

”Mi-aş dori ca iniţiativa aceasta să fie reală, nu electorală”, spunea Băsescu.

La rândul său, premierul Emil Boc a precizat că aşteaptă analize privind programul UNPR.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: