miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 martie, 2018

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amânat pentru 26 martie discutarea sesizărilor la adresa președintelui Klaus Iohannis și a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Cei doi sunt acuzați de platforma luju.ro, apropiată lui Dan Voiculescu, că s-ar face vinovați de discriminare, deoarece au folosit în aparițiile lor publice cuvinte „penali” şi „inculpaţi”, cu referire la politicienii acuzaţi de fapte de corupţie.

Cei doi au fost citați pentru luni la CNCD, dar ei au apelat la cealaltă variantă permisă de lege – trimiterea unor puncte de vedere formulate în scris.


Reamintim că ultima decizie luată de CNCD în legătură cu afirmații ale unor persoane publice a fost luna trecută, când a hotărât, cu un singur vot împotrivă, că premierul Viorica Dăncilă nu a discriminat atunci când a folosit termenul de „autiști” pentru a-i desemna pe cei care critică România la Bruxelles.

Asztalos Csaba, președintele CNCD, a avut atunci o opinie separată, având în vedere faptul că Viorica Dăncilă este demnitar public, iar astfel de declaraţii făcute de un demnitar public reprezintă un semnal negativ în societate.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: