CNAIR admite, cu 5 săptămâni întârziere: Narcis Neaga a fost numit director general - CursDeGuvernare.ro
luni

6 decembrie, 2021

CNAIR admite, cu 5 săptămâni întârziere: Narcis Neaga a fost numit director general

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 mai, 2018

Compania Naţională de Administrare a Infrastrcturii Rutiere (CNAIR) a anunţat luni că l-a numit în funcţia de director general al CNAIR pe Narcis Neaga, care va prelua mandatul în data de 12 mai.

Este de fapt confirmarea unei informații apărute pe data de 30 martie, furnizată de către deputatul USR Cătălin Drulă, membru al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților.

Narcis Neaga a mai condus, cu rezultate mediocre, compania care se ocupă cu dezvoltarea infrastructurii de transport a României, între anii 2012-2015.

(Citiți și: Narcis Neaga a fost numit la conducerea CNIR)


Narcis Neaga a fost director general al fostei CNADNR în perioada 2012-2015, perioadă în care a luat mai multe măsuri eronate care au dus în final la probleme masive de calitate la lotul 3 din autostrada Sibiu Orăștie.

Moștenirea lui Narcis Neaga pe lotul Orăștie-Sibiu

Printre acestea rezilierea contractelor de consultanță semnate cu firma Consitrans, deschiderea traficului pe lotul de autostradă cu două zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2014, respingerea unor soluții tehnice tip tunel care ar fi ajutat la evitarea alunecărilor masive de teren.

Narcis Neaga a intrat inclusiv in atenția procurorilor DNA de care a scăpat prin invocarea unor excepții de neconsituționalitate, ridicate prima dată de Alina Bica.

Narcis Neaga a fost numit, în martie, membru în consiliul de administraţie al CNAIR.

(Citiți și: Narcis Neaga, cel care a oficializat mita prin caiet de sarcini, numit în CA al CNAIR)


Asociaţia Pro Infrastructură a spus atunci că perioada în care Narcis Neaga a condus CNAIR a fost „cea mai nocivă pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România din ultimii ani”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Mandatul actualului director general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, urma să expire în 12 mai. Ștefan Ioniţă a solicitat consiliului de administraţie să revină pe funcţia de director al Direcţiei Tehnice şi Calitate, deţinută anterior.

Ştefan Ioniţă a fost numit în funcţia de director general al CNAIR în 13 ianuarie 2017.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

De studiat graficul de mai jos: el reprezintă o parte a analizei apărute în revista (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare nr. 88 (titlurile și autorii – LINK...

rrr