CNAIR a ”rechiziționat” 800 de metri dintr-o lucrare nerecepționată ca să deschidă circulației 22 de km din autostrada Lugoj-Deva - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

CNAIR a ”rechiziționat” 800 de metri dintr-o lucrare nerecepționată ca să deschidă circulației 22 de km din autostrada Lugoj-Deva

14 august, 2019

CNAIR a anunțat miercuri că a deschis circulației Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva ( între localitățile Șoimuș și Ilia, jud. Hunedoara). Darea în folosiță a celor 22 de km de autostradă s-a făcut printr-un artificiu tehnic inedit, recunoscut de instituție.

”Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de m aferenți Lotului 3 care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă”, scrie într-un comunicat CNAIR.

Lotul 4 al autostrăzii a fost recepționat luni seara, dar circulația nu a putut fi deschisă deoarece bretelele de descărcare a traficului la nodul rutier Ilia fac parte din Lotul 3, a cărui recepție este amânată de CNAIR. Oficial, compania reclamă deficiențe în execuție.


Comunicatul CNAIR precizează: ”Până la recepționarea lucrărilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță pe cei 800 de m preluați. În baza unui plan pentru management al traficului stabilit împreună cu Poliția Rutieră, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorări cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizări verticale). Orice  altă problemă legată de structura drumului rămâne în continuare în responsabilitatea Antreprenorului.”

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat marți într-o vizită pe șantier, a declarat că executantul Lotului 3 a primit un termen de 10 zile pentru a remedia o parte din probleme și a admis că tronsonul ar fi putut fi recepționat tot luni și deschis circulației, problemele putând fi remediate de constructor și în aceste condiții.

(Citiți și: Lotul 4 din autostrada Lugoj-Deja – finalizat, recepționat, dar de neutilizat. Istoria sumbră a proiectului)

Autostrada Lugoj-Deva este un proiect a cărui licitație a fost lansată în aprilie 2012, cu câștigători anunțați în mai 2013 și cu contracte semnate în august 2013, ce trebuia finalizată în decembrie 2015 ca să fie finanțată din fondurile europene alocate prin exercițiul financiar 2007-2013.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr