marți

25 ianuarie, 2022

Încă o amânare pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu – Pitești

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2016

autostradaStudiul de Fezabilitate pentru cele trei tronsoane de mijloc ale autostrăzii Sibiu – Pitești are un nou termen de finalizare – aprilie 2017. Inițial acesta trebuia terminat în luna iulie, apoi programat să fie gata în decembrie 2016.

„A fost o licitație accelerată nejustificat, nerealist. Nu se poate face un SF în cinci luni”, a declarat Cătălin Homor, șeful CNADNR, făcând referire la contractul semnat în 2015.

Într-un interviu acordat HotNews, Cătălin Homor își anunță speranța că până la finalul lunii septembrie să fie definitivat traseul pe toate sectoarele autostrăzii Sibiu-Pitești. CNADNR ia ân calcul licitarea separată a proiectării pentru sectoarele de capăt ale autostrăzii.


„Într-adevăr, vorbim de o amânare, însă trebuie să ținem cont de unele sincope în implementare, au fost schimbați și subcontractorii”, precizeazăp Cătălin Homor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Față de de termenul inițial contractat în urma licitației pentru SF s-a ajuns la o amânare de un aproape un an. Contractul semnat în 2015 și licitat încă din mandatul Șova la Transporturi prevedea o finalizare în decembrie anul trecut. Ulterior, data de finalizare a fost amânată pentru iulie 2016, apoi pentru decembrie anul acesta.

În urmă cu două săptămâni CNADNR anunța că pe trei din cele cinci secțiuni ale autostrăzii sunt executate foraje, pe secțiunea de capăt dinspre Sibiu acestea fiind realizate în proporție de aproximativ 75%, în timp ce pe capătul dinspre Curtea de Argeș forajele sunt realizate în proporție de circa 80%.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr