duminică

21 iulie, 2024

20 octombrie, 2021

Vaticanul a lansat ieri prima actualizare a aplicaţiei  sale Click to Pray. Noua versiune e disponibilă în șapte limbi străine, inclusiv chineză.

Într-o miniversiune a unei prezentări de tip Silicon Valley, şapte oficiali ai Bisericii Catolice au participat la o conferinţă de presă de prezentare a ”Click to Pray 2.0”.

Este prima actualizare majoră a aplicaţiei de la lansarea acesteia, în 2016.


Reporterilor le-au fost prezentate, într-un videoclip, noile funcţii ale aplicaţiei, printre care se numără un planificator personal digital, cu ajutorul căruia utilizatorii îşi pot configura momentele de rugăciune din fiecare zi, însoţit de posibilitatea de a primi câte un memento în acest sens.

„Rugăciunea nu este o pierdere de timp, aşa cum credem uneori. Rugăciunea este precum sămânţa din întunericul pământului, care îşi va arăta roadele la vremea ei”, a spus părintele Frederic Fornos.

Aplicaţia, disponibilă în şase limbi occidentale şi în chineză, oferă utilizatorilor scopuri specifice pentru care se pot ruga împreună cu papa Francisc, cum ar fi pentru pace într-o anumită regiune a lumii.

De asemenea, include o „Şcoală de Rugăciune”, ce oferă sprijin celor cărora li se pare dificil la început şi opţiunea de a forma grupuri de rugăciune cu persoane din întreaga lume.


Vaticanul şi-a sporit prezenţa pe reţelele sociale sub conducerea papei Francisc, iar oficialii au declarat că peste 50 de milioane de persoane au văzut mesajele transmise sâmbătă de suveranul pontif pe Twitter referitoare la justiţia socială.

Un preot italian din Piaţa Sf. Petru a lăudat noua aplicaţie. „Este un lucru extraordinar deoarece îţi permite să ajungi la oameni pe care nu îi întâlneşti fizic, devine o punte pentru a ajunge la acele inimi care uneori s-au abătut de la Dumnezeu”, a spus părintele Cosimo Schena, potrivit Agerpres.

Oficialii  Sfântului Scaun au admis însă că aplicaţia nu reprezintă un înlocuitor pentru rugăciunea tradiţională și că nu este încă accesibilă tuturor credincioșilor.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: