marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 octombrie, 2020

Autoritățile europene pregătesc o ”listă neagră” pe care vor figura în jur de 20 de giganți IT din SUA care vor fi nevoiți să se supună unor reglementări mai stricte după intrarea în vigoare a noii legislații privind platformele online, transmite MarketWatch.

Potrivit unor surse Financial Times, companiile care vor fi figura pe această listă, printre numele vehiculate numărându-se Apple, Amazon și Facebook, vor fi obligate să împartă informații despre clienți cu competitorii lor, dar și să fie mai transparente în ceea ce privește colectarea datelor. Companiile de pe ”lista neagră” se vor supune unor reglementări mai stricte decât firmele mai mici care activează în același domeniu.

Autoritățile de reglementare din UE sunt îngrijorate cu privire la cota de piață însemnată pe care o dețin marile platforme, din care ar putea rezulta o serie de probleme de competitivitate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Legislația europeană este menită să prevină investigațiile lungi și costisitoare pe care UE le derulează în acest domeniu.

Pe listă figurează preponderent companii americane, potrivit informațiilor FT, în circumstanțe extreme autoritățile de la Bruxelles rezervându-și dreptul de a sparge anumite companii considerate prea mari.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: