vineri

21 iunie, 2024

11 iunie, 2024

Acţiunile producătorilor auto niponi au scăzut semnificativ după ce Ministerul japonez al Transporturilor a descoperit în urmă cu o săptămână folosirea unor date false pentru a certifica anumite modele.

Toyota a înregistrat scădere cu peste 5,4% săptămâna trecută, dar şi-au revenit ușor luni. Numai săptămâna trecută, producătorul auto a pierdut 2.450 miliarde de yeni japonezi (15,62 miliarde de dolari) din valoarea sa de piaţă, relatează CNBC.

Acţiunile Mazda, al doilea cel mai mare producător de automobile din ţară, au scăzut cu 7,7% în aceeaşi perioadă şi au pierdut 80,33 miliarde de yeni din capitalizarea bursieră săptămâna trecută.


Inspecţia amplă efectuată de Ministerul Terenurilor, Infrastructurii, Transporturilor şi Turismului a constatat şi nereguli în cererile de certificare ale altor producători de automobile, Honda, Suzuki şi Yamaha.

Săptămâna trecută, acţiunile Honda au scăzut cu 5,75%, iar cele ale Yamaha Motor ai pierdut 2,2%, în timp ce Suzuki Motor au scăzut cu 0,3%.

Acţiunile tuturor acestor companii s-au tranzacţionat în creştere luni. Astfel, titlurile Toyota au crescut cu 1,7%, Honda cu 2,13%, iar Mazda cu 1,7%.  Acţiunile Suzuki şi Yamaha au fost, de asemenea, în uşoară creştere.

Teste de motor falsificate

Neregulile au fost descoperite în urma unor anchete ordonate de guvern și făcute de companii. Cei cinci fabricanți care au recunoscut că au falsificat teste de siguranță sunt Toyota, Mazda, Yamaha, Honda și Suzuki.


Autoritățile din Japonia le-au ordonat producătorilor Toyota, Mazda și Yamaha să suspende livrările unor vehicule, scrie Reuters. Reprezentanții Toyota și Mazda au declarat că șoferii pot folosi mașinile în continuare.

Eșecurile testelor de la Toyota, dezvăluite pentru prima dată în ianuarie, au implicat teste de coliziune, testarea airbag-ului și deteriorarea banchetei din spate în cazul accidentelor. S-a constatat, de asemenea, că testele de putere ale motorului au fost falsificate.

Compania a insistat că modelele construite în străinătate nu sunt afectate. Rivalele Mazda, Honda, Suzuki și Yamaha sunt și ele prinse în scandal.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: