Christine Lagarde: Cel mai dificil moment al crizei a fost depăşit. Lumea va arăta altfel după pandemie - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Christine Lagarde: Cel mai dificil moment al crizei a fost depăşit. Lumea va arăta altfel după pandemie

26 iunie, 2020

Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), crede că lumea a trecut deja de cel mai dificil moment al crizei coronavirusului, însă crede că revenirea la normalitatea anterioară pandemiei este improbabilă, transmite CNBC.

„Probabil am depăşit cel mai dificil moment al crizei şi spun asta cu nelinişte pentru că ar putea exista un al doilea val”, a spus Christine Lagarde, într-o intervenţie online, în cadrul Northern Light Summit.

BCE a estimat că PIB-ul zonei euro a înregistrat un declin de 16% în primele două trimestre din 2020. Cu toate acestea, banca centrală se aşteaptă la revenirea creşterii economice în următoarele luni, pe măsură ce economiile se redeschid.


După o contracţie de 8,7% din PIB în 2020, BCE prognozează o revenire de 5,2% din PIB în 2021, respectiv de 3,3% în 2022.

Christine Lagarde a avertizat că revenirea „va fi incompletă şi ar putea fi transformaţională”, considerând că lumea nu va mai fi la fel după pandemie.

Anumite modele de business vor supravieţui cu dificultate, adaptându-se cu greu noii realităţi, în timp ce alte companii vor fi create pentru a răspunde noii normalităţi, a spus ea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Lagarde consideră că într-o lume în care proximitatea ar putea deveni noul trend, „este posibil ca schimburile comerciale să se reducă semnificativ”. „Trebuie să fim foarte atenţi la cei vulnerabili”, a adăugat şefa BCE.


BCE a anunţat luna aceasta o expansiune a programului de achiziţie de obligaţiuni, la 1.350 miliarde euro până în iunie 2021.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr