sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 octombrie, 2014

Companii chineze sunt interesate de cumpărarea operaţiunilor Enel din România şi Slovacia pe care grupul le vinde pentru a se redresa, a declarat joi CEO-ul operatorului italian, citat de Reuters.

În afara operaţiunilor din România şi Slovacia, Enel să-şi vând şi cele 92% aţiuni deţinute în compania spaniolă de distribuţie Endesa.

„Există companii chineze interesate atât de operaţiunile din Slovacia, cât şi de cele din România”, a declarat Francesco Starace, CEO-ul Enel.


În cazul României este vorba de firma State Grid Corporation, care doreşte să profite de criza din Europa pentru a face mai multe achiziţii.

State Grid Corp, cel mai mare distribuitor de energie din lume, din punct de vedere al veniturilor, a cumpărat deja pachete minoritare din Portugalia şi Italia, şi este interesat de achiziţii în Grecia şi Spania.

Parte din operaţiunile Enel în România sunt însă vizate şi de companii de stat autohtone, iar ministrul pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a avertizat deja potenţialii competitori să nu depună contraoferte, cel puţin în cazul Enel Distribuţie Dobrogea, considerată strategică.

“Nu încurajăm pe nimeni să depună oferta pentru cumpărarea distribuţiei din Dobrogea, mai ales că există interes din partea unor companii de stat româneşti”, declara ministrul Nicolescu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La mijlocul lunii spetembrie, ministrul Nicolescu, însoţit de şefii Electrica şi Nuclearelectrica, s-a deplasat la Roma, pentru discuţii cu reprezentanţii Enel. Unul dintre subiecte l-a reprezentat datoria de peste 500 de milioane de euro pe care grupul italian o are faţă de statul român şi pentru care România a dat în judecată Enel la Curtea de arbitraj de la Berna.

Al doilea subiect, pentru care au şi fost prezenţi şefii Electrica şi Nuclearelectrica, a fost cel al cumpărării operaţiunilor deţinute de Enel în România.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: