vineri

28 ianuarie, 2022

China va lua „contramăsuri hotărâte” împotriva boicotului diplomatic american

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 decembrie, 2021

China va lua „contramăsuri hotărâte” dacă politicienii americani vor boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, a precizat Ministerul Afacerilor Externe chinez luni, relatează Reuters citată de Agerpres.

Administraţia Joe Biden va anunţa săptămâna aceasta că oficiali ai guvernului american nu vor participa la JO de iarnă 2022 de la Beijing, a informat duminică CNN.

Cei care fac apel la boicot „fac pe interesanţii” şi ar trebui să se oprească „pentru a nu afecta dialogul şi cooperarea între China şi SUA în domenii importante”, a declarat Zhao Lijian, purtător de cuvânt al MAE chinez. „Dacă SUA insistă cu încăpăţânare să rămână pe acest curs, China va lua contramăsuri hotărâte”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Preşedintele american Joe Biden a declarat luna trecută că ia în considerare un astfel de boicot diplomatic pentru a protesta la adresa bilanţului negativ al Chinei în materie de drepturile omului, inclusiv pentru ceea ce Washingtonul califică drept un genocid împotriva unei minorităţi musulmane.


Administraţia americană se află sub presiune din partea activiştilor şi a Congresului americani pentru a renunţa la participarea la JO a oficialilor săi. Casa Albă a refuzat să comenteze duminică informaţiile difuzate de CNN. Patru surse familiarizate cu modul de gândire a actualei administraţii au declarat pentru Reuters că există un consens tot mai mare la Casa Albă privind neparticiparea oficialilor americani la JO de iarnă 2022 de la Beijing.

CNN a relatat însă că boicotul diplomatic american nu-i va împiedica pe sportivii americani să participe la competiţia olimpică.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr