Partidul comunist chinez ia în calcul să renunțe la politica ”celor 2 copii” - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Partidul comunist chinez ia în calcul să renunțe la politica ”celor 2 copii”

28 august, 2018

China se gândește să renunțe la restricțiile controversate în ceea ce privește nașterea, inversând aproape patru decenii de politici de planificare familială din cauza scăderii ratei natalățatii.

Un proiect de cod civil care este dezbătut în această săptămână nu conține niciun fel de prevedere legată de planificarea familială, scrie The Guardian.

Politica celor doi copii a fost adoptată în 2016, după o relaxare a legislației care impunea o limită de un copil (în anumite situații doi, dacă primul născut era fată). Partidul Comunist a introdus regula unui singur copil în 1979 pentru a încetini astfel procesul de creștere a populației.


Acum s-ar putea pune punct acestei politici care a dus la controverse legate de avorturi și sterilizare în cea mai populată țară din lume.

Proiectul de Cod civil, care este discutat de Comitetul permanent al Congresului în această săptămână, ar urma să fie finalizat abia în 2020. Noua lege include și reguli extrem de clare legate de problema hărțuirii sexuale.

O altă propunere este introducerea unei perioade de o lună în care partea care intentează proces de divorț să poată reveni, fără alte proceduri suplimentare, asupra deciziei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În 2016, a fost impusă limita de doi copii, în condițiile în care s-a dorit combaterea îmbătrânirii populației de 1,4 miliarde de persoane.


În 2016, în China s-au născut 17,9 milioane de copii, cu 1,3 milioane mai mult decât în 2015, dar mai puțin de jumătate din ceea ce estimase Biroul Național de Statistică. În 2017, nașterile au scăzut la 17,2 milioane, mult sub estimarea oficială de 20 de milioane.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr