duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 iulie, 2021

Prima rundă a mult așteptatelor licitații de metale din rezervele de stat ale Chinei s-a încheiat cu succes, după doar o zi, întreaga cantitate de cupru și aluminiu alocată fiind vândută unor cumpărători anonimi, potrivit agenției Reuters care citează surse din industrie și date ale unor platforme de licitație.

Într-o mișcare rară menită să țină sub control creșterea prețurilor metalelor, care a determinat o majorare a costurilor cu materia primă pentru producătorii chinezi, Administrația Națională a Alimentelor și a Rezervelor Strategice a declarat luna trecută că va vinde 50.000 de tone de aluminiu, 30.000 de tone de zinc și 20.000 de tone de cupru în perioada 5-6 iulie.

Cumpărătorii au rămas anonimi, însă doar marii producători au avut acces la această licitație.


O sursă din cadrul unei companii de stat din industrie a precizat că aluminiul a fost vândut cu aproximativ 18.075 de yuani (2.797 dolari) pe tonă, cu 5,3% sub prețul de luni de la Shanghai Futures Exchange (ShFE).

”S-au vândut în câteva secunde”, a precizat o altă sursă în urma licitației pentru cupru. Prețul de vânzare a fost de circa 67.700 de yuani pe tonă, cu 1,6% sub prețul din piață.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Zincul s-ar fi vândut, potrivit altor surse, cu 21.000 de yuani tona, cu 1.000 de yuani sub prețul de pe bursele de mărfuri.

Administrația chineză a rezervelor a confirmat miercuri, printr-un comunicat, că a vândut o sută de mii de tone de metal pe 5 iulie și a precizat că va continua să elibereze metale din rezervele de stat.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: