duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 octombrie, 2020

Autoritățile vamale din China au transmis mai multor companii de stat care produc oțel sau energie să oprească ”imediat” importurile de cărbune și miniereu de fier din Australia, anunță The Guardian. Decizia apare pe fondul relațiilor din ce în ce mai tensionate dintre cele două state.

China a adoptat în acest an mai multe acțiuni împotriva exporturilor australiene, între care impunerea de tarife ridicate la exportul de orz, a anulat importurile de carne roșie preluctară de cinci mari procesatori australieni și a lansat două investigații aspura importurilor de vin australian.

Extinzând acțiunile punitive asupra comerțului cu cărbune și minereu de fier, China pune sub presiune economia australiană.


Motivul acestor acțiuni este politic: guvernul Australiei a susținut mișcarea de independență a Hong Kong și a cerut, foarte vocal, o anchetă internațională asupra originii coronavirus și a modului în care autoritățile chineze au gestionat criza care a provocat pandemia.

Cifrele oficiale arată că Australia a exportat în China, în primele 6 luni ale anului, cărbune în valoare de 7,3 miliarde dolari, cu 8% mai mult față de perioada similară a anului trecut. Valoarea exporturilor de minereu de fier a crescut, în perioada similară, cu 16%, până la 43 miliarde dolari.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

S&P Global Platts a transmis că între entitățile care au fost notificate să oprească importul de cărbune australian se numără Huaneng Power International, cel mai mare producător de energie din China, Datang International Power Generation Company, Huadian Power International și Zhejiang Electric Power Co Ltd.

The Guardian transmite că niciuna dintre companiile importatoare de resurse australiene nu a fost informată cât va dura interdicția de import.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: