sâmbătă

27 aprilie, 2024

21 mai, 2022

Peste 13.000 de locuitori dintr-un complex rezidențial din sud-estul Beijingului au fost scoși forțat din case vineri noapte pentru a fi duși în carantină, după ce au fost descoperite 26 de cazuri de infectare cu coronavirus, scrie Le Figaro.

Mai multe imagini și informații despre situația lor au fost distribuite pe rețelele sociale. Deși testați negativ, oamenii au fost duși peste noapte în hoteluri de carantină și amenințați cu represalii dacă se opun.

„Experții în sănătate au decis că toți locuitorii din Nanxinyuan vor fi plasați în carantină de la miezul nopții de 21 mai, timp de șapte zile”, au anunțat autoritățile sanitare din districtul Chaoyang. „Vă rugăm să cooperați sau vă veți suporta consecințele legii”, au adăugat acestea.

„La fel ca în Shanghai”


Fotografiile distribuite pe rețelele sociale arată sute de oameni încolonați, cu bagajele în întuneric, înainte de a fi urcați în autocare în afara complexului rezidențial.

„Unii dintre noi au fost închiși timp de 28 de zile din 23 aprilie și toți am fost testați negativ de atunci”, a reclamat un rezident pe Weibo, una dintre cele mai mari platforme social-media din China. „Mulți dintre vecinii mei sunt în vârstă sau au copii mici”.

Locuitorilor li s-a cerut să-și împacheteze hainele și câteva lucruri de strictă necesitate și li s-a spus că locuințele lor vor fi igienizate, sunt informațiile postate pe Weibo.

China a urmat o politică „zero Covid”, supusă unor critici intense, care a constat în închiderea granițelor, teste masive, izolarea orașelor și carantinarea forțată pentru contacții cazurile depistate pozitiv. Beijingul se confruntă cu cel mai mare focar de contaminare de la începutul pandemiei.


Varianta Omicron a infectat peste 1.300 de persoane de la sfârșitul lunii aprilie, ceea ce a dus la închiderea pe perioadă nedeterminată a restaurantelor, școlilor și obiectivelor turistice.

Luna trecută, mii de locuitori din Shanghai au fost trimiși în centre de carantină improvizate, aflate la kilometri distanță. „Este exact la fel ca în Shanghai, primul pas este să tai apa și curentul, apoi să ceri cheile… apoi să dezinfectezi casele. Electrocasnice, mobilier, haine, mâncare… toate sunt distruse”, potrivit unui mesaj distribuit pe rețelele sociale.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: