sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 noiembrie, 2021

Certificatul Covid-19 a devenit obligatoriu miercuri, în Germania, la locul de muncă şi pentru folosirea mijloacelor de transport în comun, conform noilor măsuri antiepidemice adoptate săptămâna trecută de parlamentul federal (Bundestag).

Persoanele nevaccinate şi cele netrecute prin boală vor trebui să prezinte un test de COVID-19 negativ efectuat cu cel mult 24 de ore înainte pentru a avea acces la locul de muncă, pentru a călători cu trenul şi avionul, precum şi pentru accesul în metroul şi autobuzele urbane.

De asemenea, Senatul din Berlin a decis interzicerea accesului persoanelor nevaccinate în centrele comerciale, cu excepţia celor cu produse de primă necesitate.


Pentru a intra în spaţiile recreative sau de divertisment unde nu se poate purta mască, cum sunt restaurantele, inclusiv persoanele vaccinate vor trebui să prezinte un test negativ la intrare.

Autorităţile locale au luat măsuri pentru implementarea acestor decizii, dar recunosc că verificarea extinsă a certificatelor în transportul public va fi dificilă.

Compania de transport public din Berlin a anunţat că verificările vor fi efectuate aleatoriu de către controlori, cu sprijinul poliţiei. Călătorii care nu le deţin vor fi daţi jos din mijloacele de transport şi amendaţi.

Suplimentar față de măsurile stabilite la nivel federal, landurile germane au luat şi alte decizii. De exemplu, guvernul regional al Berlinului a înăsprit restricţiile aplicate nevaccinaţilor pentru accesul în spaţiile publice, în timp ce alte regiuni germane au luat măsuri de limitare a contactelor persoanelor care nu sunt imunizate.


În Bavaria, sunt închise barurile şi cluburile, iar pentru accesul la celelalte activităţi recreative este cerut un test de Covid-19 negativ chiar şi pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală. De asemenea, este limitat numărul persoanelor în centrele comerciale, iar faimoasele târguri de Crăciun bavareze nu vor mai avea loc anul acesta, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres

Alte landuri federale germane, precum Turingia sau Baden-Württemberg, iau în cacul interdicţii de circulaţie pe timp de noapte, măsură deja în vigoare în Saxonia.

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, avertiza luni că numărul mare al cazurilor noi de Covid-19 crește riscul ca oamenii care nu sunt vaccinați să se infecteze până la sfârșitul iernii: „Până la sfârșitul acestei ierni, aproape toți oamenii din Germania vor fi vaccinați, vindecați sau morți”, a spus ministrul.

El a recunoscut că această afirmație ar putea fi considerată cinică. „Dar e adevărat. Cu varianta Delta, extrem de contagioasă, acest lucru este foarte, foarte probabil și de aceea recomandăm vaccinarea cât mai repede”, a spus ministrul Spahn.

Accesul la târgurile de Crăciun, doar pentru vaccinați și cei trecuți prin boală

Berlinul nu va renunţa la tradiţionalele târguri de Crăciun, dar vor avea acces acolo doar persoanele vaccinate anti-COVID-19 sau cele trecute prin boală.

Nu vor fi interzise nici evenimentele ce adună multă lume, precum concertele sau partidele de fotbal, dar ele se vor desfăşura cu limitarea participării.

Directorul spitalului berlinez St. Gertraudekrankenhaus a declarat marţi că în unităţile sanitare din capitala germană mai sunt libere la ATI doar 85 de paturi, şi nu exclude ca în curând să se recurgă la trierea pacienţilor.

Germania (ţară cu o populaţie de circa 83 de milioane de locuitori) a înregistrat în ultimele zile cifre ale infectărilor fără egal de la începutul pandemiei, depăşind săptămâna trecută pragul zilnic de 65.000 de cazuri de Covid-19, în timp ce rata sa de vaccinare, de 68%, este printre cele mai reduse din Europa de Vest.

Noile restricţii au fost decise după ce multe spitale din Berlin, unde în ultimele 24 de ore au fost confirmate 3.262 de noi cazuri de Covid-19, sunt copleşite de internări şi au fost nevoite să anuleze intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: